Kocsis Máté: A szavazás egy ünnep

2022. április 3. – 13:37

Másolás

Vágólapra másolva

Különösen nagy tétje van a mostani választásnak, hiszen nemcsak jövőt választunk, hanem döntünk háború és béke kérdésben is – nyilatkozta a Fidesz frakcióvezetője újságíróknak vasárnap, miután leadta szavazatát Budapest VIII. kerületében, az 53. számú szavazókörben. Kocsis Máté azt mondta, hogy szerinte ha a baloldal kerül hatalomra, akkor könnyen belesodródhat Magyarország a háborúba. „Ezt nem engedhetjük”.

A politikus arra kért mindenkit, hogy éljen szavazati jogával, hiszen „a szavazás egy ünnep”. Kocsis Máté felhívta a figyelmet a gyerekvédelminek mondott népszavazásra is. Arra kérte a szavazókat, hogy erre voksoljanak négy nemmel, az országgyűlési választáson pedig támogassák a Fidesz és a KDNP egyéni jelöltjeit, valamint országos listáját. Arra a kérdésre válaszolva, hogy megszerzik-e a kétharmadot, Kocsis Máté arról beszélt: ha a választók akarata parlamenti többséget ad egy politikai közösségnek, az óriási megtiszteltetés és felelősség. Az, hogy ez a többség mekkora, „teljesen másodlagos” – mondta. (MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!