Karácsony: Budapest átvette a vezetést a részvételi adatokban

2022. április 3. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

Sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely, Tordai Bence és Szabó Tímea Békásmegyeren, ahol Budapest főpolgármestere a 13 órás részvételi adatokra hivatkozva azt mondta, hogy Budapest átvette a vezetést a részvételi adatokban (42,7 százalék, az országos átlag 40,01). Karácsony ennek ellenére fontosnak tartotta, hogy minél többen menjenek el szavazni, mint mondta, 4 éve jó idő volt és számukra rossz eredmény, idén rossz idő van és remélik, jó eredmény születik.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselőjelöltje szintén azt mondta, hogy mindenki szavazatára szükség van a kormányváltás érdekében. „Az, aki ma azt mondja, hogy úgysem rajta múlik, azokat tartja hatalmon, akik ellopják az ő pénzét, és akik a háborús bűnös Putyinhoz láncolják Magyarországot.”

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselőjelöltje arról beszélt, hogy 8 X-szel lehet a kormány agyament népszavazási kérdéseit érvényteleníteni, aztán 2 X-szel lehet támogatni az egységes ellenzéket. Tordai azt kérte az emberektől, hogy osszák meg mindenkivel minden lehetséges platformon, hogy miképpen szavaztak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!