Egy rakás magyar focicsapat hivatalos Facebook-oldala cserélte le egyszerre Fidesz-szlogenre a borítóképét

2022. április 3. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy néz ki, hogy végre kiderült, miért öntött többezer milliárd forintnyi közpénzt a magyar kormány a hazai labdarúgásba, legyen szó stadionépítésekről, taópénzekről vagy állami hirdetésekről. Cikória szúrta ki Tumblren, hogy a hétvégén egy rakás magyar futballklub cserélte le Facebookon a borítóját új fotóra és nagyjából hasonló szövegre.

  • Az új borítóképeken az adott csapat magyar színekre kivilágított stadionja látható (amelyet az Orbán-kormány idején építettek vagy újítottak fel)
  • Az új fotóhoz pedig több helyen azt írták, hogy „Nekünk Magyarország az első!”, ami ugyebár a Fidesz politikai szlogenje évek óta.

Cikória posztjából kiderül, hogy az akció beszállt a fideszes debreceni önkormányzat csapata (DVSC), a fideszes pártigazgató csapata (Fradi), a szintén a Fidesz érdekkörébe tartozó Budapest Honvéd, Mészáros Lőrinc vejének a csapata (Haladás), Mészáros Lőrinc orvosának a klubja (Diósgyőr), Mészáros Lőrinc saját csapata (Felcsút), Garancsi István kormányközeli oligarcha csapata (Fehérvár), de még Kiss-Rigó László kormányközeli püspök Szeged-Csanád Grosics Akadémiája is.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Érdekes módon az első osztályú csapatok közül a szórásból kimaradt a frissen kormányközeli kézbe került Újpest, a Deutsch Tamás-féle MTK, a Tállai András tulajdonában álló Mezőkövesd és a Gyirmót.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!