Egy falu Győr mellett, ahol imádnak szavazni

2022. április 3. – 14:33

Másolás

Vágólapra másolva

Különösen magas – több mint 30 százalékos – volt már délelőtt a részvételi arány Győr mellett az alsó-szigetközi Győrújfalun. Tizenegy órakor 5 százalékkal haladta meg az országos átlagot. Győrújfalu a térség egyik legdinamikusabban gyarapodó települése, az elmúlt másfél-két évtizedben a kiköltözési hullám legfőbb nyertese volt Győr környékén ez a rész, Győrújfalutól Dunaszegig.

Az arány 9 órakor még átlagos volt, de 11-óráig megháromszorozódott. Nagy Imre Attila polgármestere érdeklődésünkre azt mondta: azért, mert két templomuk is van, egy evangélikus és egy római katolikus, az egyikben 10-kor, a másikban 11-kor tartottak misét. A választók pedig – ha már szépen felöltöztek – vagy rögtön előtte, vagy rögtön utána mentek el a szavazókörbe. De Győrújfalun egyébként is minden parlamenti és önkormányzati választáson 4-5 százalékkal haladja meg az arány az országos átlagot, és szinte biztos, hogy az a nap végén is így lesz.

A polgármester úgy véli azért, mert sok a beköltöző, ma is fiatalodik a falu, és nagyobb az egészséges szavazói kedv.

Győrújfalui szavazókör – Fotó: Laczó Balázs
Győrújfalui szavazókör – Fotó: Laczó Balázs

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!