A székesegyházban is kihirdették, hova kell tenni az ikszet

2022. április 3. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

Korán keltünk ma, hogy a Győri Székesegyház mai négy miséje közül az elsőn vegyünk részt. Ezt Pápai Lajos nyugalmazott győri megyés püspök celebrálta, aki néhány éve nyugállományba vonulásakor állami kitüntetést kapott a miniszterelnöktől. 2015-ben ugyancsak Orbán Viktor arra emlékeztetett egy rendezvényen, hogy a kilencvenes évek második felében Pápai „volt az a püspök, aki meglátta és felkarolta a polgári, keresztény nemzeti erők összefogását, és meglátta bennünk, akkori fiatalokban a jóra törekvés tiszta szándékát”.

A templom belső felújításon esik át, az állványok az ülőhelyek egy jó részét betakarják – így valamivel több mint ötvenen (zömében nyugdíjasok) vettek részt a mai ottani első ceremónián, amely mintegy egy órán keresztül tartott.

A legvégén aztán beköszönt a politika: a nyugalmazott püspök minden hívét figyelmeztette, hogy ma országos parlamenti választást és népszavazást tartanak. Hozzátette, „lelkiismereti kötelességünk” szavazni. Azt ugyan pontosan nem mondta meg, kire vagy melyik pártra, csak körülírta: a keresztény értékrendet képviselőkre, akik többek közt a családért, a határon túli magyarokért a legtöbbet tesznek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!