Blokkolták az Instagramot Törökországban

2024. augusztus 2. – 14:22

Másolás

Vágólapra másolva

A török hírközlési hatóság pénteken blokkolta az Instagram-hozzáférést Törökországban, de azt nem árulták el, miért – írja az AP. A hírügynökség szerint ez a lépés újabb példája az internet szigorúbb szabályozásának az országban.

Az internetet is szabályozó Információs és Kommunikációs Technológiai Hatóság péntek reggel jelentette be a döntést, de nem indokolta azt.

A török kormányhoz közeli források szerint ez a válasz arra, hogy több török felhasználó posztját is eltávolította az Instagram, miután azokban részvétüket fejezték ki a Hamász Teheránban meggyilkolt politikai vezetője felé.

Az eset napokkal azután történt, hogy Fahrettin Altun, Erdoğan török elnök szóvivője élesen bírálta a Meta tulajdonában lévő platformot, amiért korlátozza a törökországi felhasználókat abban, hogy részvétet nyilvánítsanak Iszmail Hánijének. Az AP szerint a 85 milliós Törökországban több mint 50 millió felhasználója van az Instagramnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!