Bemutatta luxusűrhajóját a luxusűrutazási cég

2024. február 24. – 23:54

Másolás

Vágólapra másolva

Bemutatta tesztkapszuláját a Space Perspective nevű floridai startup cég, amely a luxusűrturizmus piacára akar betörni úttörő elképzelésével, mely szerint a jövő űrturistáit nem rakétahajtással, hanem ballonok segítségével juttatná fel a sztratoszférába, az űr határára.

A ballonos megoldásnak több előnye is van. Egyrészt az szupergazdag utasokat nem tennék ki a rakéták gyorsulása okozta erőhatásoknak. Másrészt nem korlátozza űrhajójuk méretét a rakéták teherbírása. Neptune névre keresztelt túlnyomásos kabinjuk állításuk szerint az űrállomásokat leszámítva „a legnagyobb működő űrhajó” lenne.

A Neptune kapszula amúgy csak szuborbitális repülésre lesz képes, mint két másik kereskedelmi riválisa, a Virgin Galactic SpaceShipTwo nevű űrrepülője és a Blue Origin New Shepard űrkapszulája, írja a Business Insider.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!