Leépítés volt a Duolingónál, mert ezentúl inkább a mesterséges intelligenciára támaszkodna a cég

2024. január 10. – 09:29

Másolás

Vágólapra másolva

A Duolingo elbocsátotta dolgozóinak közel 10 százalékát, mert az alkalmazás egyre inkább a mesterséges intelligencia felé fordul, írja a CNN a cég közleménye alapján.

A Duolingo 2023 végén több vállalkozóját is elengedte azért, hogy teret adhasson helyette a mesterséges intelligenciához kötődő tartalmak létrehozásában és megosztásában. A cég azt állítja, az elbocsátásokban egyetlen teljes munkaidős alkalmazott sem vett részt, akiket kirúgtak, azoknak pedig megpróbáltak „alternatív szerepeket találni”.

A 24,2 millió aktív felhasználóval rendelkező nyelvoktató app használja a mesterségesintelligencia-alapú funkciókat. „A generatív MI felgyorsítja munkánkat azzal, hogy drasztikus gyorsasággal képes új tartalmat létrehozni” – írta még tavaly Luis von Ahn vezérigazgató.

A tervek szerint a leépítések után a Duolingo egyre gyakrabban tervezi használni a mesterséges intelligenciát arra, hogy mondatokat generáljon, összeállítsa az elfogadható fordítások listáját, áttekintse a bejelentett hibákat. A cég azt állítja, nem cserélik le azonban teljesen a humán munkaerőt: bár több területet is átadnak a mesterséges intelligencia kezébe, ugyanúgy embereket fognak alkalmazni arra, hogy ellenőrizzék az MI-t.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!