A Twitter azt állítja, a Meta korábbi Twitter-fejlesztőket bízott meg egy Twitter-másolat kifejlesztésével

2023. július 7. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter azzal vádolja a Metát, hogy a Twitter üzleti titkait felhasználva fejlesztették ki legújabb, Twitter-szerű appjukat, a Threadset, írja a Verge. A levélben, amelyet a Meta vezérigazgatójának, Mark Zuckerbergnek címeztek, a Twitter ügyvédje, Alex Spiro azzal érvel, hogy a Meta a Twitter szellemi tulajdonát használta fel a Threads megalkotásához.

Spiro, aki egyben Elon Musk személyi ügyvédje, azt állítja, hogy a Meta volt Twitter-alkalmazottat vett fel a Threads fejlesztéséhez. Nem tudni, hogy ez valóban így van-e, az azonban biztos, hogy Elon Musk rengeteg embert kirúgott, miután felvásárolta a Twittert.

A Twitter szerint azonban ezek közül a volt dolgozók közül sokan még mindig hozzáférnek a cég üzleti titkaihoz és más bizalmas információkhoz. A Twitter azt állítja, a Meta ezt kihasználta, és megbízta ezeket az embereket egy Twitter-másolat kifejlesztésével, "megsértve ezzel mind az állami, mind a szövetségi törvényeket".

A Meta a Twitter levelére a Threadsen válaszolt, Andy Stone kommunikációs igazgató úgy fogalmazott: "A Threads mérnöki csapatában senki sem volt Twitter-alkalmazott.

A Meta szerda este indította el a Threads appját, amelyhez elsőként hírességek és nemzetközi brandek csatlakoztak. Alig 24 órával az alkalmazás indulása óta a Threads már több mint 30 millió regisztrált felhasználót gyűjtött.

"A verseny rendben van, a csalás nem" – írta Musk a Twitteren, a levélről szóló bejegyzésre adott válaszában.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!