A Twitter azt állítja, a Meta korábbi Twitter-fejlesztőket bízott meg egy Twitter-másolat kifejlesztésével

2023. július 7. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter azzal vádolja a Metát, hogy a Twitter üzleti titkait felhasználva fejlesztették ki legújabb, Twitter-szerű appjukat, a Threadset, írja a Verge. A levélben, amelyet a Meta vezérigazgatójának, Mark Zuckerbergnek címeztek, a Twitter ügyvédje, Alex Spiro azzal érvel, hogy a Meta a Twitter szellemi tulajdonát használta fel a Threads megalkotásához.

Spiro, aki egyben Elon Musk személyi ügyvédje, azt állítja, hogy a Meta volt Twitter-alkalmazottat vett fel a Threads fejlesztéséhez. Nem tudni, hogy ez valóban így van-e, az azonban biztos, hogy Elon Musk rengeteg embert kirúgott, miután felvásárolta a Twittert.

A Twitter szerint azonban ezek közül a volt dolgozók közül sokan még mindig hozzáférnek a cég üzleti titkaihoz és más bizalmas információkhoz. A Twitter azt állítja, a Meta ezt kihasználta, és megbízta ezeket az embereket egy Twitter-másolat kifejlesztésével, "megsértve ezzel mind az állami, mind a szövetségi törvényeket".

A Meta a Twitter levelére a Threadsen válaszolt, Andy Stone kommunikációs igazgató úgy fogalmazott: "A Threads mérnöki csapatában senki sem volt Twitter-alkalmazott.

A Meta szerda este indította el a Threads appját, amelyhez elsőként hírességek és nemzetközi brandek csatlakoztak. Alig 24 órával az alkalmazás indulása óta a Threads már több mint 30 millió regisztrált felhasználót gyűjtött.

"A verseny rendben van, a csalás nem" – írta Musk a Twitteren, a levélről szóló bejegyzésre adott válaszában.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!