Ön mit kérdezne egy vízidisznót felfaló anakondától?

2023. július 5. – 15:20

Másolás

Vágólapra másolva

Hamarosan visszakerül helyére az a hatalmas preparátum, amin egy anakonda épp egy vízidisznót fal fel, és ami már száz éve a frankfurti Senckenberg Múzeum egyik legfőbb látványossága. Udo Becker, a múzeum preparátora a műhelyében tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a preparátum generációk óta lenyűgözi a fiatal és idősebb látogatókat is, az év eleje óta azonban restaurálás miatt a kulisszák mögött van.

Így falja fel áldozatát az anakonda Fotó: Arne Dedert / AFP
Így falja fel áldozatát az anakonda Fotó: Arne Dedert / AFP

A múzeum még februárban vitte „vakációra”, vagyis felújításra a gyilkos anakondát, hogy a bőrét megvédjék a kiszáradástól. A helyreállítás után az anakonda és áldozata állandó páratartalom-szabályozás mellett visszakerül egy speciális vitrinbe.

Addig is egy elektronikus felületen lehet neki kérdéseket küldeni, például olyanokat, hogy rokonok-e a dinoszauruszok és a mai hüllők, mit csinálnak a herpetológusok, milyen kígyók élnek Németországban, és miben különböznek a mérges kígyók a többitől.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!