A héten indul Zuckerberg saját Twittere

2023. július 4. – 07:00

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön indul a Mark Zuckerberg-féle Meta saját Twittere, a Threads, és nagyjából pont ugyanúgy fog kinézni, mint a Twitter, írja a BBC.

Azt már tavasszal tudni lehetett, hogy a Meta egy szövegalapú közösségi oldalon dolgozik, az indok szerint azért, hogy legyen egy platform, „ahol az alkotók és közéleti személyiségek időben megoszthatják érdeklődési körükkel kapcsolatos híreket”, és hogy a közösségek itt jöjjenek össze, hogy „megvitassanak mindent, a ma fontos témáitól kezdve a holnapi trendekig”.

A Threads az Instagrammal lesz összekötve, ingyenes lesz, és nem korlátozzák, hogy egy ember mennyi posztot láthat.

Nem nehéz kitalálni, hogy a Meta miért látta meg a piaci rést: a Twittert rengeteg kritika éri, mióta Elon Musk megvásárolta, mind technológiai, mind felhasználói szempontból romlik a minősége. A felhasználók a Mastodonra kezdtek el migrálni, nem csoda, hogy a Meta időben szeretne lépni, és inkább a saját platformjára csábítaná a twitterezőket.

Lehet, hogy Mark Zuckerberg és Elon Musk ezt az ügyet is egy ketrecharcban fogja lemeccselni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!