A héten indul Zuckerberg saját Twittere

2023. július 4. – 07:00

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön indul a Mark Zuckerberg-féle Meta saját Twittere, a Threads, és nagyjából pont ugyanúgy fog kinézni, mint a Twitter, írja a BBC.

Azt már tavasszal tudni lehetett, hogy a Meta egy szövegalapú közösségi oldalon dolgozik, az indok szerint azért, hogy legyen egy platform, „ahol az alkotók és közéleti személyiségek időben megoszthatják érdeklődési körükkel kapcsolatos híreket”, és hogy a közösségek itt jöjjenek össze, hogy „megvitassanak mindent, a ma fontos témáitól kezdve a holnapi trendekig”.

A Threads az Instagrammal lesz összekötve, ingyenes lesz, és nem korlátozzák, hogy egy ember mennyi posztot láthat.

Nem nehéz kitalálni, hogy a Meta miért látta meg a piaci rést: a Twittert rengeteg kritika éri, mióta Elon Musk megvásárolta, mind technológiai, mind felhasználói szempontból romlik a minősége. A felhasználók a Mastodonra kezdtek el migrálni, nem csoda, hogy a Meta időben szeretne lépni, és inkább a saját platformjára csábítaná a twitterezőket.

Lehet, hogy Mark Zuckerberg és Elon Musk ezt az ügyet is egy ketrecharcban fogja lemeccselni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!