A Twitter ideiglenesen korlátozza a megtekinthető bejegyzések számát

2023. július 1. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter ideiglenes olvasási limitet vezet be az adatgyűjtés „extrém szintje” és a Twitter rendszerének manipulációja miatt – közölte Elon Musk szombaton Twitter-oldalán.

Az ellenőrzött fiókok innentől átmenetileg naponta 6000 posztot tudnak megtekinteni. Az ellenőrizetlenek viszont jóval kevesebbet: ők naponta mindössze 600-at, míg az új és ellenőrizetlen fiókokat napi 300 poszt olvasására korlátozzák.

Ez már azután történt, hogy a Twitter a héten bejelentette, hogy a felhasználóknak a tweetek megtekintéséhez Twitter-fiókkal kell rendelkezniük. Musk ezt is „ideiglenes vészintézkedésnek” nevezte, amint szintén az adatgyűjtéssel és a rendszer manipulációjával magyarázott.

A Reuters azt írja, hogy Musk arról is beszélt, hogy száznál is több szervezet és vállalat használja a Twitter adatait, ami rontja a felhasználói élményt. Korábban nemtetszését is kifejezte, hogy olyan nagy mesterséges intelligenciát fejlesztő cégek, mint a ChatGPT vagy az OpenAI a Twitter adait használja nyelvi programjaik betanításához.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!