A Twitter ideiglenesen korlátozza a megtekinthető bejegyzések számát

2023. július 1. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter ideiglenes olvasási limitet vezet be az adatgyűjtés „extrém szintje” és a Twitter rendszerének manipulációja miatt – közölte Elon Musk szombaton Twitter-oldalán.

Az ellenőrzött fiókok innentől átmenetileg naponta 6000 posztot tudnak megtekinteni. Az ellenőrizetlenek viszont jóval kevesebbet: ők naponta mindössze 600-at, míg az új és ellenőrizetlen fiókokat napi 300 poszt olvasására korlátozzák.

Ez már azután történt, hogy a Twitter a héten bejelentette, hogy a felhasználóknak a tweetek megtekintéséhez Twitter-fiókkal kell rendelkezniük. Musk ezt is „ideiglenes vészintézkedésnek” nevezte, amint szintén az adatgyűjtéssel és a rendszer manipulációjával magyarázott.

A Reuters azt írja, hogy Musk arról is beszélt, hogy száznál is több szervezet és vállalat használja a Twitter adatait, ami rontja a felhasználói élményt. Korábban nemtetszését is kifejezte, hogy olyan nagy mesterséges intelligenciát fejlesztő cégek, mint a ChatGPT vagy az OpenAI a Twitter adait használja nyelvi programjaik betanításához.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!