A Twitter ideiglenesen korlátozza a megtekinthető bejegyzések számát

2023. július 1. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter ideiglenes olvasási limitet vezet be az adatgyűjtés „extrém szintje” és a Twitter rendszerének manipulációja miatt – közölte Elon Musk szombaton Twitter-oldalán.

Az ellenőrzött fiókok innentől átmenetileg naponta 6000 posztot tudnak megtekinteni. Az ellenőrizetlenek viszont jóval kevesebbet: ők naponta mindössze 600-at, míg az új és ellenőrizetlen fiókokat napi 300 poszt olvasására korlátozzák.

Ez már azután történt, hogy a Twitter a héten bejelentette, hogy a felhasználóknak a tweetek megtekintéséhez Twitter-fiókkal kell rendelkezniük. Musk ezt is „ideiglenes vészintézkedésnek” nevezte, amint szintén az adatgyűjtéssel és a rendszer manipulációjával magyarázott.

A Reuters azt írja, hogy Musk arról is beszélt, hogy száznál is több szervezet és vállalat használja a Twitter adatait, ami rontja a felhasználói élményt. Korábban nemtetszését is kifejezte, hogy olyan nagy mesterséges intelligenciát fejlesztő cégek, mint a ChatGPT vagy az OpenAI a Twitter adait használja nyelvi programjaik betanításához.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!