Kutyás mémre cserélték a logót a Twitteren

2023. április 4. – 07:42

Másolás

Vágólapra másolva

Ahhoz képest, hogy a Twitter már most is csak feleannyit ér, mint amennyiért vette, Elon Musk továbbra is figyel arra, hogy időt szakítson az igazán fontos, a felhasználók számára is elképesztően szükséges fejlesztésekre:

pár helyen lecserélték a Twitter kék madaras logóját egy kutyás mémre.

Mint kiderült, azért látható most is egy shiba inu kutya a logó helyén, mert Musk így állta a szavát egy régi bejegyzése után, amikor egy véletlenszerű felhasználó annyit kért az üzletembertől, hogy vegye meg a Twittert, és cserélje le a logót a jól ismert kutyás mémre. Musk pedig ennyi idő után állta a szavát. Van azonban egy másik, jóval sötétebb oldala is a történetnek annál, hogy Musk csak egy habókos milliárdos, aki a saját dollármilliárdos cégével trollkodik pár pincsilájkért cserébe.

A logócsere alig két nappal azután történt, hogy Elon Musk és ügyvédei kérték, ejtsék ellene azt az ügyet, amelyet többek között zsarolás és piramisjáték miatt indítottak. Ugyanis a már említett shiba inu egyben a poénként indult kriptovaluta, a dogecoin arca is, a vád szerint Musk ezt a kriptovalutát építette fel piramisjátékként mint befektető, és ezért 258 milliárd dollárra perlik éppen. Részben pont az ellene a vád, hogy befektetőként a saját kapcsolatrendszerét és státuszát felhasználva manipulálta a dogecoin árfolyamát például olyan trükkökkel, mint a mostani.

Az akció hatására a dogecoin árfolyama 20 százalékkal emelkedett hétfő óta. A vicces kutyás kriptovaluta hátteréről korábban itt írtunk részletesen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!