Elon Musk meghirdette a Twitter 2.0-t

2022. november 16. – 14:35

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk egy helyi idő szerint éjfélkor kiküldött körlevélben értesítette a Twitter alkalmazottait, hogy elindul a Twitter 2.0 projekt. Ehhez a dolgozók vagy csatlakoznak (délután 5-ig kaptak időt ennek eldöntésére), vagy távozhatnak három hónapnyi fizetésnek megfelelő végkielégítéssel.

Hogy mi is a Twitter 2.0, az elég homályos egyelőre, Musk annyit írt az emailben róla, hogy nagyon intenzív, „extrém hardcore” munkát és rengeteg túlórát követel meg azoktól, akik belevágnak. Megismételte azt is, hogy a Twitternél a tulajdonosváltásig általánosnak számító otthonról dolgozásnak vége, az ilyen típusú munkával nem összeegyeztethető a home office.

Musk amúgy brutális leépítéssel kezdte a pályafutását a Twitter élén, a programozók felét, a külsős, szerződéses munkatársak 80%-át küldte el. A cég körüli botrányok, és Musk finoman szólva impulzív viselkedése miatt ezt még kisebb-nagyobb felmondási és kirúgási hullámok követték. A több ezres távozás után maradt kollektíva kapott most ultimátumot.

(The Verge)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!