Elon Musk meghirdette a Twitter 2.0-t

2022. november 16. – 14:35

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk egy helyi idő szerint éjfélkor kiküldött körlevélben értesítette a Twitter alkalmazottait, hogy elindul a Twitter 2.0 projekt. Ehhez a dolgozók vagy csatlakoznak (délután 5-ig kaptak időt ennek eldöntésére), vagy távozhatnak három hónapnyi fizetésnek megfelelő végkielégítéssel.

Hogy mi is a Twitter 2.0, az elég homályos egyelőre, Musk annyit írt az emailben róla, hogy nagyon intenzív, „extrém hardcore” munkát és rengeteg túlórát követel meg azoktól, akik belevágnak. Megismételte azt is, hogy a Twitternél a tulajdonosváltásig általánosnak számító otthonról dolgozásnak vége, az ilyen típusú munkával nem összeegyeztethető a home office.

Musk amúgy brutális leépítéssel kezdte a pályafutását a Twitter élén, a programozók felét, a külsős, szerződéses munkatársak 80%-át küldte el. A cég körüli botrányok, és Musk finoman szólva impulzív viselkedése miatt ezt még kisebb-nagyobb felmondási és kirúgási hullámok követték. A több ezres távozás után maradt kollektíva kapott most ultimátumot.

(The Verge)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!