Az egyik Keresztapából idézett Elon Musk a Twitter befektetőinek

2022. november 4. – 20:08

Másolás

Vágólapra másolva

Azon a napon, amikor minden jel szerint megindult a Twitter dolgozóinak tömeges leépítése, Elon Musk prezentációt tartott a platform befektetőinek, ahol a szólásszabadságról és a Twitter bevételeiről is beszélt – írja a Wall Street Journal.

A prezentáció után Musk a lényeges elemeket posztolta a saját profilján is:

Musk ebben arról írt, hogy a Twitter bevételei óriásit estek, mert „aktivista csoportok nyomást helyeztek a hirdetőkre”, annak ellenére, hogy az új vezetés egy hete alatt semmi sem változott a moderálást tekintve az oldalon. Musk szerint mindent megpróbáltak megtenni, hogy csitítsák az aktivistákat, de ez szerinte „nagyon elfuserált” dolog, és szerinte ők tönkre akarják tenni a szólásszabadságot Amerikában. A Twitter tulajdonosa nem nevezett meg konkrét aktivistákat vagy hirdetőket.

A befektetőknek tartott konferencián Musk bevallotta, hogy a 44 milliárd dolláros vételár a platformért „meglehetősen magas” volt, majd utána idézett egyet a Keresztapa harmadik részéből, amikor azt mondta, hogy próbált menekülni az üzlet elől, de „visszarántották.” A Keresztapa harmadik, befejező részében az idős maffiavezér, Michael Corleone (Al Pacino) mondja azt, hogy amikor ki akart volna szállni a bűnözésből, mindig visszarántották.

Elon Musk Twitter-vásárlásáról itt írtunk hosszabban.

Musk nem beszélt a konferencián arról, hogy rengeteg Twitter-alkalmazottól terveznek megszabadulni. A cég egyre több volt dolgozója beszél a sajtónak arról, hogy ottani idő szerint hajnalban megszűnt a hozzáférésük a levelezésükhoz, a céges laptophoz sem működött már a jelszavuk. A Twitter bezárta az irodáját péntekre.

A Guardian egyik forrása szerint a Twitter alig tudott megfelelőlen működni pénteken, annyi dolgozótól vált meg a cég. A meg nem nevezett egykori alkalmazott szerint például a komplett kurátori csapatnak felmondtak, így nem frissültek az oldalon gyűjtött hírek, illetve kevésbé szűrték a félrevezető posztokat is.

Musk a konferencián elmondta, hogy szerinte még mindig elfogadhatatlan a platformon a gyűlöletbeszéd és az antiszemitizmus, hozzátéve hogy egy hét alatt semmit nem változtak a moderálási szokások az oldalon.

A techmogul arról is beszélt, hogy nemsokára elkezdi megvalósítani azt a tervét, hogy kifejlesszen egy olyan appot, amit több mint húsz éve álmodott meg. A csak X.com néven futó terv lényege az lenne, hogy egy platformon összpontosuljon több funkció is, úgy, ahogy a kínai WeChaten, amivel lehet csetelni és pénzt is küldeni.

Musk arról is beszélt, hogy a 8 dolláros verifikációért cserébe a Twitter felhasználói más funkciókat is kaphatnának, nemcsak az úgynevezett kék pipát: a tervek szerint ők hosszabb videókat és podcastokat is feltölthetnének az oldalra, ahol most 2 perc 20 másodpercben korlátozva vannak a videók.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!