2023. január 18-án leáll a Google Stadia

2022. szeptember 29. – 20:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Google bejelentette, hogy a Stadia felhőalapú streamelési szolgáltatását 2023. január 18-án hivatalosan is leállítják. A Google Store-on keresztül vásárolt összes Stadia termék után visszatérítés jár.

„Néhány évvel ezelőtt elindítottunk egy fogyasztói játékszolgáltatást is, a Stadiát – írta Phil Harrison, a Stadia alelnöke egy blogbejegyzésében. – És bár erős technológiai alapokra épült, nem nyerte el a felhasználók tetszését, vagy legalábbis kevésbé, mint amire számítottunk. Ezért meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy leállítjuk a Stadia streamingszolgáltatást.”

Bár a Stadia mint játékplatform jövőre megszűnik, Harrison hozzátette, hogy a technológiáját más Google-szolgáltatásokban továbbra is használni fogják, olyanokban, mint például a YouTube vagy a Google Play. A vállalat azt is tervezi, hogy az alaptechnológiát az iparági partnerek számára is elérhetővé teszi – magyarázta Harrison.

Fotó: Világi Máté / Telex
Fotó: Világi Máté / Telex

A Stadiát először 2019 elején mutatták be, hivatalosan pedig ugyanabban az évben novemberben jelent meg. A Google Stadia Magyarországon 2020 decemberében startolt.

A Stadia a Google felhőalapú – jobb szó híján – konzolja, ami lehetővé teszi, hogy akár a legújabb játékokkal is a magas teljesítménnyel játsszunk, mert az nem a mi gépünkön fut, hanem a Google-én. Tehát elméletileg nem kell több százezer forintért konzolt venni vagy PC-t építeni, írtuk az induláskor.

„A Google megint kinyírta egy teljesen értelmetlen projektjét”

– szakkommentálta az eseményt techrovatos kollégánk, Flachner Balázs. A Stadia koporsója így szépen besüllyedhetett annak a szépen növekvő létszámú temetőnek a virtuális talajába, ahol a Google+, a Google Goggles, a Picasa vagy a Google Hangouts alussza örök álmát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!