Súlyos biztonsági hibát találtak a Chrome-ban, erősen ajánlott frissíteni a böngészőt

2022. szeptember 6. – 16:41

Másolás

Vágólapra másolva

Komoly sérülékenységre hívja fel a figyelmet a Google a Chrome böngészőben. A CVE-2022-3075 kódnevű hibáról technikai részleteket nem árultak el (és nem is fognak, míg a felhasználók nagy része nem lesz védett), csak de arra céloztak, hogy hekkerek már aktívan kihasználták, a biztonsági rést, amikor a Chrome fejlesztői befoltozták azt. A javítás tehát már elérhető, és ehhez nincs is többre szükség, mint a böngészőt a legfrissebb, 105.0.5195.102 verzióra frissíteni – a frissítés pedig teljesen automatikus, csak újra kell hozzá indítani a Chrome-ot.

A hiba a böngésző windowsos, linuxos és maces változatában is ott van. Mivel a Chrome a böngészők piacán kb 65%-os piaci részesedéssel bír, vagyis a világ internetezőinek közel kétharmada használja, bármilyen biztonsági hiba súlyos következményekkel járhat benne.

A Google figyelmeztetése alig pár nappal a Chrome 105-ös verziójának augusztus 30-i élesedése után jött, ami már alapban tartalmazott 24 kisebb biztonsági javítást.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!