Átalakítja a Facebook a csoportok működését

2022. június 29. – 16:34

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy változások elé néz a Facebook: úgy tűnik az anyacég Meta megelégelte, hogy a fiatalabb korosztályok tömegével hagyják el a platformot, és a felhasználói tábor nem igazán tud már növekedni. Nemrég kiszivárgott, hogy a Tiktok mintájára alakítanák át a hírfolyamokat (vagyis sok olyan forrásból is bekerülnének oda posztok, amiket egyébként nem követünk, de az algoritmus úgy gondolja, mégis érdekelhet), most pedig a csoportok működése kap egy alapos újratervezést. Ezúttal nem kiszivárogtak a tervek, hanem maga a Meta adott ki néhány képet, vagyis ezek jóval biztosabb változásoknak tűnnek, mint az előző adag. Igaz, egyelőre csak a mobilos verziót mutatják.

Fotó: Meta
Fotó: Meta

Az új, központi elem a Facebook-csoportoknál az oldalsó menü, ahová csetcsatornák, események, Messenger-beszélgetések, és hasonlók kerülnek. Az egyik képen az „audio channel” felirat is látszik, vagyis valós idejű, sokszemélyes élő beszélgetésekre is alkalom nyílik majd. Mindez meglehetősen emlékeztet a Discord csoportos csetalkalmazás dizájnjára (még a lila szín is), de a gyakorlati működésükről egyelőre nem tudni semmit. A Meta kommentárja szerint az új rendszer a következő hónapokban érkezik a Facebookra.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!