A homofób törvények miatt nem jelenik meg a Sims 4 házassági kiegészítője Oroszországban

2022. február 11. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel Oroszországban törvényileg melegpropagandának számít, az Electronic Arts (EA) nem jelenteti meg a Sims 4-hez készített új kiegészítőjét az országban, írja a Polygon. A kiegészítőhöz készült előzetesben egyébként az látható, hogy egy nő az oltár előtt otthagyja a férjét, és inkább hozzámegy egy másik nőhöz, akivel aztán boldogan öregszenek meg. A kiegészítő hivatalosan február 17-én jelenik meg.

Mivel az orosz törvények szerint a melegpropaganda kategóriájába eső termékeket csak 18 éven felüliek vásárolhatják, a Sims 4-et forgalmazó EA úgy döntött, hogy inkább nem is dobja piacra Oroszországban a kiegészítőt, amibe egyébként különböző esküvői tematikájú új ruhák, bútorok, dekorációk, interakciók és események tartoznak.

A Sims 4-ben egyébként mindig volt lehetőség az egyneműek házasságára, sőt, az „életszimulátor” azon kevés játékok egyike, ahol a játékos olyan nemet és külsőt választ a karaktereinek, amilyet csak akar.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!