A homofób törvények miatt nem jelenik meg a Sims 4 házassági kiegészítője Oroszországban

2022. február 11. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel Oroszországban törvényileg melegpropagandának számít, az Electronic Arts (EA) nem jelenteti meg a Sims 4-hez készített új kiegészítőjét az országban, írja a Polygon. A kiegészítőhöz készült előzetesben egyébként az látható, hogy egy nő az oltár előtt otthagyja a férjét, és inkább hozzámegy egy másik nőhöz, akivel aztán boldogan öregszenek meg. A kiegészítő hivatalosan február 17-én jelenik meg.

Mivel az orosz törvények szerint a melegpropaganda kategóriájába eső termékeket csak 18 éven felüliek vásárolhatják, a Sims 4-et forgalmazó EA úgy döntött, hogy inkább nem is dobja piacra Oroszországban a kiegészítőt, amibe egyébként különböző esküvői tematikájú új ruhák, bútorok, dekorációk, interakciók és események tartoznak.

A Sims 4-ben egyébként mindig volt lehetőség az egyneműek házasságára, sőt, az „életszimulátor” azon kevés játékok egyike, ahol a játékos olyan nemet és külsőt választ a karaktereinek, amilyet csak akar.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!