Elbukta a saját maga ellen indított bizalmi szavazást Elon Musk, a twitterezők többsége szerint le kellene mondania

2022. december 19. – 13:40

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn magyar idő szerint nem sokkal fél egy előtt lejárt az Elon Musk által saját maga ellen indított bizalmi szavazás 12 órás határideje, az eredmény szerint a 17,5 millió szavazó 57,5 százaléka azt mondta, hogy távozzon a Twitter éléről.

Musk azt közölte a szavazás vasárnapi indításakor, hogy az eredménynek megfelelően fog eljárni – vagyis nem „véleménynyilvánító” voksolást szervezett.

Musk elég sokat tett azért, hogy a Twitter-közösség egy jelentős részével megutáltassa magát. A legfrissebb, vasárnapi hír szerint a jövőben nem lehet majd más közösségi platformok linkjeit megosztani a Twitteren, a múlt héten felfüggesztette – majd a közösség nyomására visszaállította – több ismert amerikai újságíró Twitter-fiókját, és egyéb furcsaságokat is művelt, nem sokkal korábban például töröltette a Twitterről azt a videót, amelyen kifütyülték egy stand up esten.

Musk meghozott több fájdalmas HR-döntést, köztük enyhén szólva is különöseket, és felvette a céghez az unokatestvéreit is. Sokaknál verte ki a biztosítékot azzal, hogy leállította a koronavírussal kapcsolatos álhírek szűrését, másoknál pedig azzal, hogy visszaállította Donald Trump fiókját.

Mint jó egy hónapja megírtuk – és a helyzet azóta sem változott – a világ mára csak volt leggazdagabb emberének bármelyik ébren töltött fél órája olyan, mint egy Office-epizód.

Kíváncsian várjuk, a bizalmi szavazás eredménye után valóban lemond-e a cégvezetésről (ez nem azt jelenti, hogy ne maradna tulajdonosa a cégnek, amit 44 milliárd dollárért vásárolt meg, csupán a CEO-poszttal járó feladatköröket adná át másnak).

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!