Elon Musk megágyazott a dolgozóknak a Twitter főhadiszállásán

2022. december 8. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

A BBC birtokába jutott fotók tanúsága szerint a Twitter főhadiszállásán hotelszobákká alakítottak át irodahelyiségeket – feltehetően azért, hogy a megmaradt dolgozóknak ne kelljen hazamenniük két műszak között. A San Franciscó-i hatóságok az építési szabályzat lehetséges megsértése miatt vizsgálódnak, miután panasz érkezett hozzájuk.

Musk november közepén hirdette meg a Twitter 2.0-t, amiről akkor annyit írt a dolgozóknak, hogy nagyon intenzív, „extrém hardcore” munkát és rengeteg túlórát követel meg azoktól, akik belevágnak. Ezzel nagyjából egy időben azt is bejelentette, hogy a cégnél megszűnik a távmunka lehetősége. Ezt követően annyian felmondtak, hogy a platform működése is kérdésessé vált. Bár a kitartó dolgozók egyelőre több-kevesebb sikerrel, de működtetik az oldalt, számos kép terjedt már eddig az irodában polifoamokon vagy fotelekben alvó dolgozókról.

Az egyik – BBC birtokába jutott – képen egy szépen bevetett ágy látható, rajta törülközőkkel és egy pár papuccsal. A ideiglenes szálláshellyé átalakított szobához gardróbszekrény is jár.

A lapnak több volt munkavállaló is megerősítette, hogy mióta megvásárolta, Elon Musk gyakorlatilag beköltözött a Twitter San Francisco-i főhadiszállására.

Scott Wiener, Kalifornia szenátora a BBC-nek azt nyilatkozta: „Most arra kényszeríti a dolgozókat, hogy aludjanak az irodában. Világos, hogy nem igazán törődik azokkal az emberekkel, akik neki dolgoznak”.

Bár a Twitter nem reagált a BBC megkeresésére, Musk a Twitteren egy újságírónak adott válaszában azt írta, hogy a városnak inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy megvédje a gyerekeket az opioidokkal való visszaélés következményeitől.

A Bloomberg értesülései szerint a hálószobákban állítólag a Tesla és más Mus tulajdonában levő vállalatok munkatársai is elszállásolhatók, akiket a Twitterhez hoztak át dolgozni, „és akik közül néhányan a Twitter főhadiszállására utaznak a munkaértekezletekre”.

Az építésfelügyeleti hivatal tisztviselője, Patrick Hannan a San Francisco Chronicle-nek elmondta, hogy minden beérkező panaszt alaposan kivizsgálnak.

Elon Musk szabályos cégvezetési ámokfutásba kezdett, mióta átvette a Twittert, erről itt írtunk, a különc milliárdos portréját pedig itt olvashatja.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!