Elnézést kért a Twitter társalapítója, amiért Elon Musk egy hét alatt kirúgta a dolgozók felét

2022. november 5. – 20:31

Másolás

Vágólapra másolva

Alig egy héttel azután, hogy Elon Musk hivatalosan is átvette a Twitter irányítását, kirúgta a dolgozók felét. Musk ezt azzal magyarázta, hogy a cég naponta négymillió dollár veszteséget termelt, ezért nem volt más választása. Miközben a kirúgott dolgozók a Twitteren panaszkodnak a bánásmódra, hosszú hallgatás után megszólalt Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és a cég egykori legismertebb arca.

Dorsey először is arról ír, hogy tudja, mennyire erős és ellenálló a Twitter stábja, és biztosan találnak megoldást a problémákra, bármennyire is nehéz. Azt elismeri, hogy sokan joggal mérgesek rá, és felelősséget vállal a helyzetért, mert saját bevallása szerint túl rövid idő alatt túl nagyra növelte a céget, és ezért bocsánatot kér. Végezetül azt is hozzáteszi, hogy mindenkinek hálás, akivel együtt dolgozott, és még akkor is szeret mindenkit, ha ezt most vagy talán már soha nem lesz kölcsönös.

A Twitternél Musk előtt 7500-an dolgoztak, és az elmúlt időszakban több nagy márka is felfüggesztette hirdetéseit, mint a General Motors, a Pfizer vagy Volkswagen. Nem véletlen, hogy az eddig kizárólag hirdetésekből élő Twitternél Musk rögtön azzal kezdte, hogy bevezetné a havidíjas előfizetést azoknak, akik profilhitelesítő kis kék pipát szeretnének a profiljukra, vagy kevesebb reklámot.

A volt vezérigazgató egyébként a kezdetek óta támogatja Muskot, és korábban arról is beszélt, hogy ő az egyetlen megoldás a cég problémáira. Musk 44 milliárd dollárért vásárolta meg a világ egyik legnagyobb közösségi felületét.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!