Elstartolt Trump saját közösségi alkalmazása

2022. február 21. – 12:17

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap hivatalosan is elindult Donald Trump saját közösségi médiavállalkozása, a Truth Social, írja a Reuters. Az Apple App Store áruházából elérhető alkalmazás jelentheti a volt elnök visszatérését a közösségi médiába. Trumpot a Capitolium tavalyi ostroma után függesztették fel, majd tiltották ki a Twitterről, a Facebookról, sőt a Snapchatről is. Azóta többször is pedzegette, hogy egy saját közösségi oldal létrehozásán töri a fejét, ami majd „szembeszáll a techóriások zsarnokságával”, amelyek szerinte elhallgattatják az ellenzéki hangokat az Egyesült Államokban.

Az alkalmazás automatikusan letöltődött azon felhasználók telefonjaira, akik előrendelték azt. Egyeseknek ugyanakkor gondot okozott a fiók regisztrálása, vagy várólistára kerültek az érdeklődés miatt. Az applikáció tesztfázisban már eddig is elérhető volt bizonyos meghívottak számára.

Októberben fosómalacot posztoltak Trump nevében az akkor még el sem indult, de már feltört közösségi portáljára.

Szakértők kizárják, hogy Trump portálja a Facebookhoz vagy a Twitterhez hasonló méretű hálóvá nőjön, mivel szinte kizárólag politizálásra épül, de a hasonló okból indított platformokat, mint a Parler vagy a Gab, akár meg is szorongathatja. Viszont ha Trump a széles nyilvánosságot szeretné ismét megszólítani, márpedig mi mást is akarna, kénytelen lenne ismét azt a két nagy oldalt használni, amelyek ellen most épp harcot hirdetett, ám ahová nem valószínű, hogy visszaengedik a közeljövőben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!