A Meta szerint egyáltalán nincs szó arról, hogy bezárnák a Facebookot Európában

2022. február 9. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az uniós GDPR szabály meggátolja, hogy az európai felhasználók adatait a Facebook mögött álló anyavállalat, a Meta az Egyesült Államokban található szervereken tárolja (ugyanez igaz más cégekre is), ezért a Meta azzal fenyegetőzik, hogy lekapcsolják a Facebookot és az Instagramot Európában – futott körbe a hír minap, amire a Meta azóta reagált is.

Azt írják, hogy szó sem volt semmiféle fenyegetésről, és nem is szándékoznak elhagyni Európát, így hát a fenti állítások egyszerűen nem igazak. Szerintük csak arról van szó, hogy üzletileg kockázatosnak tartják a GDPR-ból származó bizonytalanságot, és ezzel nincsenek egyedül, állítólag kb. 70 másik cégnek is van hasonló gondja.

A vállalat szerint az egész világra érvényes adattovábbítási és adatvédelmi szabályokra van szükség, illetve szeretnék azt is, ha az internetezők szabadon, határok nélkül tudnának kapcsolatba lépni egymással.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!