Megszűnik az HBO Max, új streamingplatform jön helyette

2022. augusztus 5. – 15:40

Másolás

Vágólapra másolva

2023 nyarán egy új streamingplatform váltja fel az HBO Maxot és a Discovery Plust – mondta David Zaslav, a Warner Bros Discovery vezérigazgatója egy csütörtöki konferencián a Verge beszámolója szerint.

A vezérigazgató arról beszélt, hogy az HBO Max a funkciók terén felveszi a versenyt a többi streamingplatformmal, ugyanakkor vannak teljesítménybeli hibái, miközben a Discovery Plusnak jobb a technológiai háttere, ezért úgy véli, hogy a két tartalom és technológia egyesítéséből egy jó alap születik majd az új termékükhöz. Egyelőre nem lehet tudni, mi lesz az új platform neve, de az biztos, hogy még sok infó érkezik róla a jövőben.

Zaslav azt is elmondta, hogy a társaság nem fogja tömegével elkaszálni az HBO Max-os tartalmakat, noha az elmúlt időszakban több film és sorozat is eltűnt az oldalról, köztük olyan produkciók, mint A besúgó vagy a Martin Scorsese által jegyzet Bakelit. Akkor minden jel arra utalt, hogy spórolás állhat a háttérben. Júliusra aztán kiderült, hogy egy komoly átstrukturálás miatt két kivételtől eltekintve a továbbiakban Európában egyáltalán nem készülnek majd saját gyártású tartalmak az HBO Maxra.

A Discovery és a WarnerMedia áprilisban lezárult egyesítése után létrejött konglomerátum ugyanis leállítja a saját tartalmak gyártását a skandináv országokban és Közép-Európában, és az elmúlt évben megkezdett török és holland projekteket is beszünteti.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!