AnFeed – egy Trabanttól a modern takarmánygyárig (x)

2024. július 8. – 13:45

AnFeed – egy Trabanttól a modern takarmánygyárig (x)
Az AnFeed nyárádtői telephelye madártávlatból – Fotó: AnFeed

Másolás

Vágólapra másolva

Az AnFeed története egészen Székelyboósig vezethető vissza. Antalffy Zoltán alapító és cégtulajdonos az egyetem elvégzése után a saját útját kereste. Gyerekkorában megtapasztalta, hogy nagymamája jól megél 150 tyúk neveléséből, így ő is belevágott ebbe az új kalandba.

„Egy Trabanttal útra keltem a volt feleségemmel, és egyenesen Bákóig mentem, ahol 300 jércét vásároltam, majd megállás nélkül hazavezettem. Fogalmam sem volt, hogy mit kell velük kezdeni, csak nyomtam a gázt annak reményében, hogy mindegyikük élve hazaér. Szerencsére így is történt. A jércéket a saját udvaromon neveltem és a tojásokat értékesítettem” – emlékezett vissza a kezdetekre az alapító, aki folyamatosan befektetett újabb szárnyasok nevelésébe, ezért idővel csarnokot épített számukra.

Székelyboós, ahonnan az AnFeed indult, és a Trabant, amivel az első utat megtették – Fotó: AnFeed Székelyboós, ahonnan az AnFeed indult, és a Trabant, amivel az első utat megtették – Fotó: AnFeed
Székelyboós, ahonnan az AnFeed indult, és a Trabant, amivel az első utat megtették – Fotó: AnFeed

Ezzel párhuzamosan egy takarmánygyár termékeinek forgalmazásába is belefogott. A takarmányok és a szárnyasok forgalmazására jött létre az AN FEED SRL még 2003-ban.

„Idővel rájöttem, hogy az alapanyagok összeömlesztésével ezt én is elő tudom állítani, sokkal olcsóbban” – mesélte Antalffy Zoltán, innen pedig már csak egyetlen lépés volt egy kisebb takarmánygyár megépítése Lőrincfalván, majd pedig amikor a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően kinőtték a meglévő kapacitást, a gyárat végleg átköltöztették Nyárádtőre. Közben a szárnyasfarm is az új „otthonban” kapott helyet.

Az AnFeed takarmányai új csomagolásban – Fotó: AnFeed
Az AnFeed takarmányai új csomagolásban – Fotó: AnFeed

Az AnFeed az évek során egyre nagyobb népszerűségre tett szert nemcsak Maros megyében.

„Annak kimondottan örülök, hogy az elmúlt bő két évtized alatt fokozatosan, évről-évre növekedni tudtunk. Persze voltak hullámvölgyek, néha megloptak és csúnyán átvertek, de ez a szakmával jár.” – magyarázta nevetve a takarmánygyár és szárnyasnevelde alapítója, akinél a madárinfluenza és a különböző, olykor érthetetlen szabályozások néha feje tetejére állították a világot, de mindig megtalálták a megoldást.

Antalffy Zoltán tulajdonos – Fotó: AnFeed
Antalffy Zoltán tulajdonos – Fotó: AnFeed

Az eltelt bő két évtized során az AnFeed nagy fejlődésen ment keresztül: a 300 szárnyasból lett közel évi egymillió, a kis, kimérős tápok helyett pedig immár saját autópark szállítja az ömlesztett és zsákolt takarmányt.

Évente többszázezer csirke nevelkedik az AnFeed farmján minden szabályozást betartva, tiszta körülmények között. Így nem csoda, hogy jól érzikmagukat – Fotó: AnFeed Évente többszázezer csirke nevelkedik az AnFeed farmján minden szabályozást betartva, tiszta körülmények között. Így nem csoda, hogy jól érzikmagukat – Fotó: AnFeed
Évente többszázezer csirke nevelkedik az AnFeed farmján minden szabályozást betartva, tiszta körülmények között. Így nem csoda, hogy jól érzikmagukat – Fotó: AnFeed
Évente többszázezer csirke nevelkedik az AnFeed farmján minden szabályozást betartva, tiszta körülmények között. Így nem csoda, hogy jól érzikmagukat – Fotó: AnFeed

„Zoltánnal már közel 10 éve ismerjük egymást, és tavaly döntöttük el, hogy közösen folytatjuk az AnFeed történetét” – vette át a szót Unger Botond ügyvezető igazgató, aki nemcsak szakmai tudásával, de lendületével is magasabb polcra szeretné helyezni a Nyárád-menti vállalkozást. A jelenleg nyolc takarmánybolttal, takarmánygyártással, szárnyasneveléssel és háztáji gépek eladásával is foglalkozó társaság fontos céljai között szerepel az erdélyi piacon való terjeszkedés, az AnFeed brand és közösség építése, valamint a további fejlesztések megvalósítása is.

Unger Botond ügyvezető igazgató – Fotó: AnFeed
Unger Botond ügyvezető igazgató – Fotó: AnFeed

„Az ötéves tervünkben szerepel többek között a piaci pozíciónk megerősítése a régióban, melyet további technológiai beruházásokkal kívánunk megvalósítani” – vázolta fel elképzeléseit a fiatal vezető.

„Az utóbbi másfél évben sok változáson és fejlesztésen ment végig az AnFeed és ezeket a jövőben sem fogjuk vissza. A kontrolling-és diszkont rendszer kiépítése mellett bővítettük az autóparkot, online csirkerendelési platformot hoztunk létre, mellyel egyediek vagyunk a piacon, valamint a klienskört is sikeresen bővítettük” – vélekedi az ügyvezető igazgató, akinek határozott meglátása, hogy elengedhetetlen a folyamatos beruházások fenntartása a versenyképesség megőrzése érdekében.

Minőségellenőrzés a legmagasabb szinten: új gépekkel bővült az AnFeed laborja is, valamint új automata szondát is beüzemeltek a könnyebb munkavégzés érdekében – Fotó: AnFeed Minőségellenőrzés a legmagasabb szinten: új gépekkel bővült az AnFeed laborja is, valamint új automata szondát is beüzemeltek a könnyebb munkavégzés érdekében – Fotó: AnFeed
Minőségellenőrzés a legmagasabb szinten: új gépekkel bővült az AnFeed laborja is, valamint új automata szondát is beüzemeltek a könnyebb munkavégzés érdekében – Fotó: AnFeed

És nemcsak helyben, de térben is bővül az AnFeed: marosvásárhelyi, nyárádtői, dicsőszentmártoni, szászrégeni, mezőbándi, segesvári és nyárádszeredai boltjuk mellett immár a megyehatáron túl, Csíkszeredában is üzletet nyitottak.

A csíkszeredai üzletet július elsején nyitották meg a Hargita utca 92 szám alatt. „Ám ez nemcsak egyszerű takarmánybolt, hanem logisztikai raktár is, ahol nagyobb mennyiségű takarmányt tudunk tárolni, kiszolgálva ezzel a régióban levő klienseinket” – magyarázta Unger Botond. Folyamatosan bővítik a viszonteladói hálózatot is – és nemcsak Hargita megyére, de a teljes régióra azon olvasók között, akik úgy érzik, hogy szívesen foglalkoznának szárnyas- és takarmányértékesítéssel.

A nyárádtői üzlet – Fotó: AnFeed
A nyárádtői üzlet – Fotó: AnFeed

Bár az egyszemélyes vállalkozás húsz év alatt több, mint 80 főre gyarapodott, de az alázat és a kezdeti célok mind a mai napig megmaradtak.

A vezetők között teljes az összhang – Fotó: AnFeed
A vezetők között teljes az összhang – Fotó: AnFeed

„Botonddal közös szemléletünk az, hogy az AnFeed nevet meghallva és meglátva az embereknek a minőség és elégedettség jusson eszébe. Hogyha ez megvan, akkor már nem dolgoztunk hiába” – állítja Antalffy Zoltán, akinek szavaival a teljes AnFeed közösség is azonosulni tud.

Bővebb információ: www.anfeed.ro

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője az An Feed Kft.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!