Tizennyolc éve áll a betegek szolgálatában a kolozsvári Medexpert magánklinika (x)

2023. február 28. – 13:43

Tizennyolc éve áll a betegek szolgálatában a kolozsvári Medexpert magánklinika (x)
Fotó: Medexpert klinika

Másolás

Vágólapra másolva

A kolozsvári orvosi központ 2005-ben az elsők között volt, amelyek megnyitották kapuikat a dinamikusan fejlődő városban, amely regionális egészségügyi központként nem csak a környező településekről vonzza a klienseket. Az azóta is tartó, folyamatos fejlesztéseknek, valamint a páciens-központúságuknak köszönhetően képesek voltak a kolozsvári élvonalban megmaradni. A klinika megálmodói és vezetői a Kőrösfőy testvérek, László és Ferenc, velük beszélgettünk a Medexpert múltjáról, a kezdeti nehézségekről, a jelenről valamint a jövőbeli terveikről is. Közel két évtizedes tevékenység után továbbra is a küldetésüknek tekintik, hogy a páciensek a lehető legjobb minőségben, egy helyen férjenek hozzá az egészségügyi szolgáltatások minél szélesebb skálájához a rendszeres munkaorvosi vizsgálattól a kardiológián át az ózonterápiáig.

„2005-ben nyitottuk meg a Medexpert magánklinikánkat, a testvéremnek volt egy ötlete, amelyet meg akart valósítani és szerencsére ebben sikerrel is jártunk” – kezdi a vállalkozásuk bemutatását Kőrösfőy László, a cég vezérigazgatója. Hárman társak benne, a testvérek mellett Vasile Grumaz főorvos-belgyógyász is társtulajdonos. Kőrösfőy László gépészmérnöki területről érkezett, testvére, Ferenc pedig közgazdász. „Eleinte pár speciális területtel kezdtük, majd évről évre bővítettük a kínálatot. Egyúttal pedig magasabb színvonalra is emeltük őket, mind a szolgáltatások, mind a felszereltség, az orvosi műszerek tekintetében” – tudtuk meg tőle.

„Nagyon az alapoktól indultunk, szinte azt mondhatnánk, hogy a nulláról kezdtük, de annál nagyobb lelkesedéssel” – veszi át a szót Kőrösfőy Ferenc, a klinika menedzserigazgatója. Főorvos társukkal közeli barátok voltak, neki volt már egy diagnosztika laborja, és a közös beszélgetéseik során jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a labor mellett nyitnának egy rendelőt is, magyarázta. Körülbelül másfél évbe telt eljutni az ötlettől a megvalósításig. Miután megtalálták a helyszínt, azt is el kellett dönteniük, hogy milyen szakrendelőket tudnak megnyitni, milyen képesítésű orvosokat tudnak első körben bevonni – mesélte még a kezdeti időkről Kőrösfőy Ferenc.

Orvos partnerük közben egyéb elfoglaltságai miatt egyre kevesebb időt tudott már a klinikára fordítani és ezért a testvéreknek egyre nagyobb kihívásokkal kellett szembenézniük. „Megfontoltan indultunk és szép lassan növekedtünk” – teszi hozzá Kőrösfőy Ferenc, kifejtve, hogy ekkortól lett már László is a vezetői csapat teljes munkaidejű tagja. „Megosztottuk egymás között a tennivalókat, az alapján, hogy ki miben volt jobb. Tapasztalatokat gyűjtöttünk az évek során, láttuk, hogy mit csináltunk jól és tanultunk a hibáinkból is” – ecsetelte Ferenc. „Ma már elmondhatom, hogy kemény munkával a szakértői lettünk ennek a területnek is. Nehéz periódus volt, ahogy lassan elhelyezkedtek a dolgok. De végig úgy álltunk hozzá, hogy ennek működnie kell és nem fogjuk feladni” – fejtette ki a menedzserigazgató.

A Medexpert magánklinika szakrendelései között jelenleg megtalálható többek között a belgyógyászat, a nőgyógyászat, a fül-orr-gégészet, a kardiológia, a munkaorvos, a neurológia, az endokrinológia, a pszichológia és a bőrgyógyászat is. Ezen kívül az alternatív gyógyászat is hangsúlyosan képviselteti magát, úgy mint az ózonterápia, a plazmalifting ránctalanítás, fiatalító kezelés, a Carboxy-terápia vagy a mezoterápia.
A klinika címe: Kolozsvár, Campului (Mező) utca 124 A szám. További információk találhatók a Medexpert Facebook-oldalán is.

Kezdetben pár évig egy orvosi szaklapot is megjelentettek, amelyben orvosi cikkek jelentek meg. „Közösségi média híján akkor még leginkább szórólapokon, újságokon keresztül hirdettük magukat” – meséli még a kezdetekről Ferenc, hozzátéve, hogy ma már sokkal egyszerűbb egy céget megismerni, bárki bármit megtudhat róla, ha felkeresi a honlapját és az alapján el tudja dönteni, hogy megfelelő vagy sem a számára az általa nyújtott szolgáltatás.

A menedzserigazgató elismeri, hogy Kolozsváron nagy a konkurencia az orvosi rendelők tekintetében, egyre másra jelennek meg az újabb egészségügyi létesítmények. Viszont úgy látja, hogy a páciensek szempontjából ez egy egészséges versenyhelyzetet is teremt, mivel szükség van a folyamatos bővítésekre, korszerűsítésekre – aki nem tudja tartani a lépést, az hátramarad és elvész a nagy kínálatban. „Azt hiszem, hogy én nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy mi 18 év után is tartani tudjuk a színvonalat” – szögezte le a klinika vezetője. A kliensek között többször végeztek felméréseket, hogy mennyire elégedettek a szolgáltatásokkal és elsöprő többségben pozitív válaszokat kaptak.

Körösfőy Ferenc (balra) és Körösfőy László (jobbra) – Fotó: Gozner Gertrud
Körösfőy Ferenc (balra) és Körösfőy László (jobbra) – Fotó: Gozner Gertrud

„Az orvosi gépeink a legutolsó technikai követelményeknek is eleget tesznek. Volt egy nagy befektetésünk ebből a szempontból is: egy új, négyszondás ultrahang-készüléket vásároltunk, amelynek köszönhetően újabb szakterületeket akkreditáltunk: a belgyógyászatot, a nőgyógyászatot, az endokrinológiát és a kardiológiát. Ez egyúttal nagyobb biztonságérzetet ad a pácienseknek is” – magyarázza Kőrösfőy László. „Minél pontosabb vizsgálatokat szeretnénk kínálni a pácienseknek, hogy egyértelmű legyen a diagnózis. Ezzel is azt igazoljuk, hogy valóban érdekel minket a problémájuk. Ez a gép több szakorvosnak is a segítségére van: a belgyógyászon és a nőgyógyászon kívül a kardiológus és az endokrinológus munkáját is ugyanúgy segíti”- tette hozzá.

Minden szakterületen felkészült szakorvos csapattal dolgoznak és segítik a betegeket, a kardiológián, a nőgyógyászaton és a pszichológián pedig magyar orvosokkal is együttműködnek, így lehetőség van akár magyar nyelvű konzultációkra is.

Ami a szolgáltatások hozzáférhetőségét illeti, a rendelőkbe az időpont foglalása történhet telefonon, emailben vagy a klinika honlapján keresztül, és hamarosan elérhető lesz egy mobilapplikáció is, amely révén az időpontfoglalás mellett a beteg könnyen hozzáférhet a saját laboreredményeihez is. „A páciensek igényeinek függvényében folyamatosan fejlesztjük az applikációt, számos új funkcióval és előnyökkel fog rendelkezni” – magyarázza a klinika igazgatója. „Ezzel sokkal egyszerűbbé tesszük a kommunikációt a klinika és a páciens között. Ugyanakkor, aki az applikáción keresztül foglal, kedvezményben részesül a vizsgálatok díjából”.

„Minél hamarabb kapja meg a beteg az eredményeket, annál gyorsabban tud visszatérni az orvosához, hogy megkapja a megfelelő kezelést is. Mindent megteszünk a kliensek elégedettségéért, mert akkor ők is érzik, hogy törődünk velük, a jólétük fontos a számunkra”

– teszi hozzá Ferenc. „Azt mondják, hogy sokkal egyszerűbb új klienst behozni, mint megtartani a régit. Nekünk viszont az a célunk, hogy a régi legyen elégedett, őt tartsuk meg” – emelte ki. „Ezért is volt fontos, hogy például a járvány ideje alatt is folyamatosan dolgozzunk, hogy a kliensek időben megkaphassák a teszteredményeiket, amelyektől sokszor az utazásuk függött” – mondta még el Ferenc. „Abban az időszakban szinte éjjel-nappal dolgoztunk, mert szeretjük megtartani az ígéreteinket és fontos számunkra a klienseink bizalma.”

Fotó: Medexpert klinika
Fotó: Medexpert klinika

Amint megtudtuk, a Medexpert legnépszerűbb szolgáltatásai közzé tartozik jelenleg az ózonterápia és a munkaorvosi vizsgálat. „Az ózonterápia az egyik legkeresettebb szolgáltatásunk, Dr. Jamal Saleht, az ózonterápiát végző szakorvosunkat név szerint keresik a kliensek, ő már 13 éve rendel a klinikán. Az ózonterápia ózon és oxigén keverékén alapuló gyógykezelés, amelynek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és szöveti revitalizáló hatása van. Számos előnyének köszönhetően a betegségek széles skáláját képes kezelni” – fejtette ki Kőrösfőy Ferenc.

A menedzserigazgató beavatott az ózonterápiás eljárás lényegébe is, amelynek során intravénásan közvetlenül a véráramba juttatják az ózont, de injekciózhatják az izomba, bőrbe is. „Fontos megjegyezni, hogy az érrendszerbe kerülő ózon, a levegővel ellentétben, nem dugítja el az ereket, ez egy teljesen biztonságos technika” – érvelt Kőrösfőy Ferenc. A kezelés hatásosságát egyébként maga a menedzserigazgató is megtapasztalta, több tucat ózonterápiás kezelésen van túl, miután 2010-ben szívproblémát diagnosztizálták nála, és magabiztosan állítja, hogy nemcsak ő maga érzi ezek jótékony hatását, de a saját szívorvosa is észlelte ennek a látványos eredményeit.

Tizenhárom év alatt a klinikán ózonterápiára érkező páciensek száma már meghaladta a tízezret, tudjuk meg a vezérigazgatótól. László elmondása szerint a betegek egymásnak ajánlják a kezelést, és ez idő alatt nem érkezett egyetlen panasz sem az ózonterápiára, ami szintén a hatásosságát bizonyítja. A sikeren felbuzdulva a jövőbeli terveik között szerepel egy új ózonizáló gép beszerzése is a terápiákhoz.

Fotó: Medexpert klinika
Fotó: Medexpert klinika

A Medexpert klinika másik kiemelten népszerű szolgáltatása a munkaorvosi vizsgálat. Amint a vezérigazgatótól megtudtuk, cégük hét éve végzi a Kolozs megyei bevásárlóközpontok személyzetének az esedékes féléves, illetve éves munkaorvosi vizsgálatát is. „Kolozs megye szintjén több mint tízezer kliensünk van” – hangsúlyozta ki Kőrösfőy László.

„Mindazon cégek alkalmazottai, amelyeknek szerződésük van a klinika munkaorvosi szolgáltatására, kapnak egy húsz százalékos kedvezményre jogosító kártyát is”

– magyarázza László. „A hűségkártya alapján az alkalmazott és annak első rangú családtagjai kedvezményesen vehetik igénybe a klinika különböző szolgáltatásait, mint például a nőgyógyászat, a belgyógyászat, az endokrinológia, a pszichológia, az orr-fül-gégészet, a neurológia, diabetológus és dietetikus tanácsadás” – tette hozzá.

„Évről-évre azon dolgozunk, hogy bővítsük a Medexpert klinika szolgáltatásait, felszereléseit, amelyeket a betegek rendelkezésére bocsátunk” – magyarázza a vezérigazgató. „Újabb és újabb technológiákba ruházunk be, igyekszünk minél nagyobb teljesítményű orvosi gépeket vásárolni, hogy azokkal minél magasabb szinten tudjuk elvégezni az egészségügyi szolgáltatásainkat” – hangsúlyozza ki a klinika vezetője. A klinika egyúttal több orvosi laborral is kapcsolatban áll, hogy valóban teljes körű vizsgálatokhoz férhessen náluk hozzá a páciens. Hozzátette: „Ettől az évtől pedig szeretnénk elérni, hogy pár egészségügyi szolgáltatásunk elérhető legyen az egészségbiztosító pénztáron (CAS) keresztül is, azaz akár díjmentesen is tudjuk biztosítani a betegeink számára”.

Mindketten kihangsúlyozták továbbá, hogy a klinika szolgáltatásai között már most ott vannak bizonyos ingyenes szűrőprogramok, így évek óta együttműködnek az onkológiai intézettel és ennek keretében biztosítanak HPV-szűrést és Babes-Papanicolau tesztet, amely a méhnyakrák korai kiszűrését teszi lehetővé. „Azokra a páciensekre is gondoltunk, akiknek az anyagi körülményeik talán nem engedhetnék meg ezeket a vizsgálatokat, de számunkra az ő egészségük is ugyanolyan fontos” – emelték ki.

A klinika vezetősége egyúttal szeretné megköszöni a kollégáik munkáját is. „A klinika munkatársainak odaadása, szakértelme és összefogása nélkül nem lehetnénk ilyen sikeresek a betegek ellátásában. Hálásak vagyunk a munkatársainknak, akik folyamatosan előmozdítják a klinika céljait és továbbra is velük közösen dolgozunk azon, hogy a páciensek elégedetten távozzanak” – emelték ki a Kőrösfőy testvérek.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Medexpert klinika.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!