Milyen az, amikor a mesterséges intelligencia művészi babérokra tör? (x)

2022. október 10. – 16:13

frissítve

Milyen az, amikor a mesterséges intelligencia művészi babérokra tör? (x)
Illusztráció: Digitális Székelyföld Konferencia

Másolás

Vágólapra másolva

A 8. Digitális Székelyföld Konferenciára idén Csíkszeredában kerül sor, október 27. és 29. között. A szervezők az ARTandTECH hívószavait szeretnék körüljárni plenáris ülések, szakmai előadások és kerekasztal-beszélgetések formájában, de gyakorlati és interaktív események révén is fényt derítenek arra, hogy 2022-ben milyen találkozási pontok léteznek és létezhetnek művészet és technológia között.

A Digitális Székelyföld vándorkonferencia egy a nagyközönség számára is nyitott szakmai esemény, hisz, amint a szervezők fogalmaznak, a technológia mindannyiunk életének szerves része, Székelyföld digitális fejlődése pedig a régió közös érdeke. A technológia és a művészet kölcsönhatása számtalan területen tetten érhető, hol egyértelműbb, hol rejtetettebb módon.

A konferencia idei kiadásán olyan érintkezési felületekről lesz szó, mint az irodalom és a technológia, a mesterséges intelligencia (MI) és a művészetek, az adatvezérelt turizmus, de górcső alá kerülnek legfontosabb tech trendek, a gaming és az animáció új határterületei, az NFT-k gyorsan hódító világa, illetve a gazdasági alternatívát jelentő kriptotőzsde is.

Bordos László-Zsolt, dr. Csató Lehel, dr. Charaf Hassan, Hátszegi Zsolt, Fazakas Szabolcs, Fogas László, Füleki László-Tamás, Juhász Anna, Nagy Péter, Somodi Zoltán, dr. Szenkovits Annamária, Túros Eszter, Vecsei H. Miklós és W. Szabó Péter már biztos jelen lesznek a 8. Digitális Székelyföld konferencián, és az előadók listája folyamatosan bővül.

A konferencián az érdeklődőknek esélye lesz közelebbről is megfigyelni a MI művészeti működését. Túros Eszter művészettörténésznek, a Csíki Székely Múzeum muzeológusának és W. Szabó Péter MI kutatónak köszönhetően egy rendkívüli kiállításra kerül sor MI által készített festményekből. A MI olyan elvont fogalmakra készített különböző, kitanult festészeti stílusokban képeket, mint az identitás vagy a jövő.

A részletes programtervvel a következő hetekben jelentkeznek a szervezők.

Napijegyek már kaphatók 300 lejért, a teljes rendezvényre belépőt pedig 550 lejért lehet vásárolni. Diákok kedvezményben részesülnek, így számukra a napijegy 150, míg a teljes esemény 275 lejbe kerül.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője az IT Plus Egyesület.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!