A szenátus már elfogadta azt a javaslatot, hogy az adókból vonják le az állam tartozásait a vállalkozóknak

2024. október 8. – 16:43

Másolás

Vágólapra másolva

A szenátus már kedvezően döntött arról a törvényjavaslatról, amely kimondja: az államnak fizetendő adóból vonják le azokat a tartozásokat, amelyekkel az állam tartozik a vállalkozónak – tájékoztat a javaslatot beterjesztő RMDSZ közleménye.

Az előterjesztés a betegszabadságok visszafizetését szabályozná. Az javaslat szerint amennyiben egy alkalmazott betegszabadságot vett ki, és azt az alkalmazó kifizette neki, az állam pedig még nem utalta vissza az összeget az egészségügyi biztosítóház pénztárából, a tartozást az adóügyi hivatalnak le kell vonnia az adókból és illetékekből, amelyekkel a vállalkozás tartozik az államnak.

„Olyan államot akarunk, amely többet ad a tisztességes vállalkozóknak, adófizetőknek, és megbünteti az élősködőket, az ügyeskedőket. Az állam segítse, ne akadályozza a gazdaságot, a vállalkozókat” – idézi az RMDSZ közleménye Fejér László Ödönt, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetőhelyettesét.

A javaslat a képviselőházi szavazást és a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követően léphet érvénybe. Ezek után a Pénzügyminisztérium 30 napon belül köteles kidolgozni és közzétenni az alkalmazási szabályozását.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!