Skateparkot építenek Kovásznán

2024. október 3. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 10,4 millió lej értékben fejleszt nyári színpadot és tematikus parkot Kovászna városa, az erről szóló megállapodást már alá is írták a Központi Régió Fejlesztési Ügynökségével – tájékoztat az intézmény.

A 10,4 millió lejes beruházásból 8,8 millió lej vissza nem terítendő EU-s támogatás, és 2027-ig kell elkészülnie a projektnek, amelynek célja Kovászna integrált városfejlesztése a közterületek regenerálásával. A tervek szerint egy nyári színpad, illetve egy tematikus park készül az összegből, utóbbi skateparkkal, pumpapályával, fitness parkkal és játszótérrel felszerelve.

„A Kovászna városa által benyújtott projekt egy európai forrásból megvalósuló, a város polgárai által régóta várt beruházás finanszírozását biztosítja, amely felgyorsítja a térség fejlődését” – idézi a Központi Fejlesztési Ügynökség közleménye az intézmény igazgatóját, Simion Crețut. Elmondása szerint a város által benyújtott hat projekt közül, amelyeknek összértéke mintegy 19 millió euró, a most aláírt szerződés az első.

Kovászna megyében már épült skatepark, Sepsiszentgyörgyön idén májusban adtak át egyet, és a beszámolók szerint igen népszerű a fiatalok körében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!