Látványos videón mutatják, hogyan épül a Tordát kikerülő gyorsforgalmi út

2024. szeptember 25. – 17:17

Másolás

Vágólapra másolva

Látványos videón mutatja be a Kolozs megyei regionális útügyi igazgatóság (DRPD Cluj), hogy miként állnak az A3-as autópályát az 1-es országúttal összekötő gyorsforgalmi út építési munkálatai. A Tordatúr mellett épülő 5 kilométeres útszakasz elkészültével végre ki lehet majd kerülni a tordai forgalmat.

A szeptember 24-én készült videón az látszik, hogy egyaránt zajlanak még földmunkák, átereszek és vízelvezető sáncok építése, de aszfaltozás is. A felvételek alapján az nehezen elképzelhető, hogy az év végére elkészülne az útszakasz, sőt a munkálatok befejezésének 2025. februári határideje is csúszhat.

A Pro Infrastruktúra Egyesület már májusban figyelmeztetett, hogy kevés esély van arra, hogy év végére elkészüljön a Tordát kikerülő gyorsforgalmi út. Úgy látták, hogy sokkal keményebben kellene dolgozzon a kivitelező (Dimex-2000 Társaság – Obras Publicas y Regadios – OPR Asphalt – Autotehnorom – CON-A Operations cégtársulás), hogy valóban sikerüljön befejezni. Az egyesület augusztus végén azt írta, hogy nagyjából 45 százalékon állnak a munkákkal, tehát még igen sok van hátra.

A hét hidat és viaduktot is magába foglaló gyorsforgalmi út kivitelezési szerződését 2023. júliusának végén írták alá. A cégtársulás 562,61 millió lejért (áfa nélkül) vállalta a munkálatok elvégzését, és 18 hónap áll rendelkezésére a kivitelezésre.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!