Unod a sorban állást, hogy visszaváltsd a palackokat? Van, aki bizniszt csinált már belőle

2024. szeptember 16. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva

A iași-i Cyber ​​​​Micro Services meglátta a piaci rést abban, hogy sokaknak nincs kedve sorban állni visszaváltani az italcsomagolásokat, és kifejlesztett egy olyan alkalmazást, aminek a segítségével a fogyasztók jelezhetik, meg szeretnének szabadulni a palackjuktól, üvegüktől stb., mások pedig az 50 banis jövedelem egy részéért elviszik azt. A biznisz közösségi elven működik, tehát olyan személyek mennek a csomagolások után, akik kifejezetten abból szeretnének pénzt csinálni, hogy visszaváltják azokat.

Az Economedia összefoglalója szerint palackonként, dobozonként, üvegenként 30 banit kell fizessenek a lustálkodók, akik nem szeretnének sorban állni, és 20 bani maradna az övék. Az összegből 25 bani járna annak, aki átveszi a csomagolásokat, míg karbantartásra és további fejlesztésekre 5 banit kap a cég, amely lehetővé tetette a találkozást.

A Cyber ​​​​Micro Servicest 2021-ben alapította egy moldovai román állampolgár, Bogatu Ion, és ők fejlesztették ki a Reverse PET nevű alkalmazást, amelynek felhasználói kérhetik a palackok, dobozok vagy dobozok otthoni begyűjtését. Az alkalmazás Androidon és iOS-en is ingyenesen elérhető, és emailes regisztráció után lehet használni. Ezt követően a felhasználónak a kérelmébe be kell írnia a betétdíjas visszaváltási rendszer jelzésével ellátott palackok számát, amelyet újrahasznosításra kíván átadni, valamint a palackok begyűjtési címét. Ezek után minden egyes így újrahasznosított palackért 20 banit kap, szemben azzal az 50-nel, ami akkor járna neki, ha maga menne el az üzletbe leadni a csomagolást.

A cég tájékoztatása szerint azok jelentkezését is várják, akik azzal szeretnének pénzt keresni, hogy másoktól átveszik a palackokat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!