Az F2F-Fiatalok a fiatalokért vállalkozói mentorprogram döntőseit díjazták Kolozsváron

2024. június 20. – 13:04

Az F2F-Fiatalok a fiatalokért vállalkozói mentorprogram döntőseit díjazták Kolozsváron
A Tripla csapat – Fotó: Pont Csoport

Másolás

Vágólapra másolva

Egy taxisoknak szóló applikációt fejlesztene az vállalkozás, amely idén az F2F-Fiatalok a fiatalokért vállalkozói mentorprogram döntőjét megnyerte Kolozsváron – tájékoztat a szervezők közleménye. A 18-35 év közötti vállalkozó kedvű fiatalokat támogató mentorprogram 3. évadát szervezték meg idén Kolozsváron. A PONT Csoport által koordinált program idei kiadásán több mint 30 fiatal, összesen 15 kezdő vagy ötletszintű vállalkozással vehetett részt. Mentorként csatlakozott a kezdeményezéshez 16 erdélyi vállalkozó. A program főtámogatói 2024-ben a Bethlen Gábor Alap és a Román Kereskedelmi Bank, támogató partnerek az Xponential Transylvania irodaház és az RMKT-Kolozsvár/Romániai Magyar Közgazdász Társaság voltak.

A vállalkozói mentorprogram döntőjébe jutott csapatok a The Office irodaházban szervezett rendezvényen kaptak lehetőséget arra, hogy a mentorprogramban fejlesztett üzleti ötleteiket, vállalkozásaikat és elért eredményeiket bemutassák a szakmai zsűrinek, a célcsoportnak és befektetőknek. A zsűri értékelése alapján három vállalkozást díjaztak: a Tripla csapat nyerte a 3000 eurós fődíjat, az Xponential Transylvania által felajánlott 500 eurós jutalmat a Re-Cognize training and Consulting vállalkozás kapta, valamint az RMKT-Kolozsvár 300 eurós felajánlását a Hetedhét Erdély üzleti ötlet nyerte.

Az F2F-Fiatalok a fiatalokért vállalkozói mentorprogramot idén április 4. – június 14. között zajlott Kolozsváron, a Kreatív Kolozsvár program keretében. A program célja, hogy olyan 18-35 év közötti fiataloknak nyújtson támogatást, akik vállalkozás indítanának, vagy kezdő vállalkozásukat fejlesztenék mentorok segítségével. A 2024-es kiadásában 15 beválogatott vállalkozás kapott lehetőséget arra, hogy a két hónapos ingyenes képzés alatt mentorokkal és szakmentorokkal együttműködve fejlessze az ötletszintű vagy annál előrébb tartó startupját, vállalkozását.

Balázsi Pál-Ágnes, a PONT Csoport ügyvezető igazgatója elmondta: „A harmadik évad bebizonyította, van igény erre a programra, évről évre többen jelentkeznek, ezért jövőre is szeretnénk folytatást. Reményeink szerint már egy bővített programmal térhet vissza az F2F. Továbbra is az a célunk, hogy egy olyan programot építsünk ki, amely igazán a 18-35 év közötti vállalkozó kedvű fiatalok igényeire összpontosít, valamint egy olyan közösséget erősít, amely a tudásátadásra fokuszál.”

A mentorprogram alatt 16 erdélyi cégvezető, mentor és a magyarországi Karson Consulting trénerei segítették a csapatokat az indulásban és a fejlesztésben. Mentorként vett részt a programban: Fülöp Lóránd, az Aprilred vezetője és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház produkciós igazgatója, Farkas András, a PONT csoport stratégiai igazgatójára, Mostis Gergő,a kolozsvári Planetárium kávézó és kulturális tér alapítója, Jakab Zoltán vállalkozó, Nagy Károly, Promelek XXI SA igazgatója, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság elnöke, Székely Zsuzsa, a LaMajole használtruha üzlethálózat ügyvezető igazgatója, Gorbai Attila,a Tenrom cég alapítója, Ilyés Szabolcs, a RegioConsult az ügyvezető igazgatója, Turos Zsolt, a T&T Invest vállalat tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

A pénzügy, menedzsment, humánerőforrás és a marketing területén is támogatást kaptak a mentorált csapatok. A programban szakmentorként vett részt: Vass Attila (Creative Account) – pénzügyi szakmentor, Danguly Csongor Áron (Pertinent Business Solutions) – pénzügyi szakmentor, Csiszér Melinda – HR szakmentor, Farkas András (PONT Csoport) – menedzsment szakmentor, Makkai Bence (Vizualitas Studio)- menedzsment szakmentor, Erős Lóránt (Cognitive Creators) – marketing szakmentor, B.Szabó Zsolt (CreaThink Advertising) – marketing szakmentor.

A vállalkozások bemutatóit idén is szakmai zsűri értékelte: Balázsi-Pál Ágnes (PONT Csoport), Gündisch Ágnes (Nobila Casa), Emilia Duma Gurdean (BCR), Dezső Péter (Goodwill Consulting), Szőcs Endre (Xponential Transylvania), Keresztúri Zsolt (RMKT-Kolozsvár).

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!