Elrendelte az egyik sepsiszentgyörgyi ruhagyár felszámolását a bíróság

2024. június 18. – 12:15

Másolás

Vágólapra másolva

Az illetékes bíróság elrendelte a sepsiszentgyörgyi Ready Garment Technology Romania KFT ruhagyár felszámolását, számolt be a német anyacég, a Dr. Bock Industries AG bejelentése nyomán a We Radio. A jelenleg mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató cégnek 16 millió lejes tartozása van az állam felé, nyilatkozta Édler András-György, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Kelemen Tibor, a Kovászna Megyei Munkaerő-Foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) igazgatója szerint a cégnek vannak még lezáratlan megrendelései, így legalább július végéig működni fog. Azt is hozzátette, hogy tudomása szerint az RGT Romania nem kapott hivatalos értesítést a felszámolásról.

Édler András-György szerint a cégnek sok peres ügye is van, az egyikben 77 hitelező követeli vissza a pénzét, így „ebből a helyzetből már elég nehéz helyrejönni, de nem lehetetlen”, idézte a We Radio.

A Hugo Bossnak és a Marc O’Polo brandeknek is beszállító német gyártó több ruhaüzemet létesített Kovászna megyében, az elsőt még 1992-ben Esztelneken, később kettőt Sepsiszentgyörgyön – köztük a most felszámolásra ítélt RGT-t-, majd Baróton is. A négy gyárban a 2000-es évek elején összesen mintegy 1700 alkalmazott dolgozott. Az esztelneki gyárat 2020-ban zárták be, akkor 620 alkalmazottat bocsátottak el.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!