Teszári Zoltán cége vásárolja meg a Telekom Romaniát

2024. május 28. – 01:24

Másolás

Vágólapra másolva

Teszári Zoltán cége vásárolja meg a Telekom Romániát – közölte hétfőn a Digi Romania.

A bukaresti értéktőzsdén (BVB) közzétett tájékoztatás értelmében elvi megállapodás született arról, hogy a Telekom Romania Mobile Communications SA részvényeinek 99,9999994 százaléka a West Network Invest SRL tulajdonába kerül. A West Network Invest egy befektetési cég, melynek többségi tulajdonosa a Digi Romania.

Az MTI híre szerint a tranzakciót még jóvá kell hagynia a bukaresti versenyhivatalnak. Az elvi megegyezés értelmében a Telekom Romania a tulajdonosváltást követően is megőrzi arculatát, önálló vállalatként lesz jelen a piacon – írta az economedia.ro.

A Telekom Romania Mobile Communications többségi tulajdonosa a görög Hellenic Telecommunications Organization. A vállalat a negyedik legnagyobb szereplő a romániai telekommunikációs piacon, ügyfeleinek száma 4 millió körül van. 2022-ben a Telekom Romania 1,378 milliárd lej árbevétel mellett 558 millió lej veszteséggel zárta az évet.

A telefonos- és internetszolgáltatásokat nyújtó, valamint több televízió- és rádiócsatornát működtető Digi a legnagyobb telekommunikációs cég Romániában. A cégnek Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában és Belgiumban is vannak érdekeltségei. A Digi Romania alapítója és többségi tulajdonosa a nagyváradi Teszári Zoltán.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!