A Bosch átadta mérnöki központjának új épületét Kolozsváron

2024. április 23. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Bosch átadta kolozsvári mérnöki központjának második irodaépületét, amely 21 millió euró beruházással, két év alatt készült el – írja az Economedia alapján az MTI.

A tízemeletes, 10 ezer négyzetméteres irodaház építéséhez a bukaresti kormány 5,4 millió euró állami támogatást nyújtott. A Bosch kolozsvári mérnöki központjának az építése 2017-ben kezdődött, a teljes beruházás értéke 50 millió euró. A központban gépkocsikban alkalmazott szoftvereket és hardvereket, hagyományos és elektromos hajtóműveket fejlesztenek, valamint az autóiparnak különféle szolgáltatásokat nyújtanak, közölte Tobias Matter, a mérnöki központ igazgatója.

A Bosch romániai leányvállalatának mintegy 1700 fejlesztéssel foglalkozó munkatársa, 90 százalékuk Kolozsváron dolgozik, a többiek Bukarestben és Nagyszebenben. A német vállalatnak van egy gyára is Romániában, a Kolozsvár melletti Nemeszsukon.
A megnyitón mondott beszédében Mihai Boldijar, a Bosch Romania SRL vezérigazgatója „óvatos előrehaladásként” minősítette a vállalat idei általános célkitűzését.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!