15 millió eurót fektet be Kovászna megyében az egyik legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztő

2024. március 15. – 10:56

Másolás

Vágólapra másolva

15 millió eurós beruházást tervez a Sepsiszentgyörgy melletti szépmezői ipari parkban a magyarországi Xanga Investment & Development cégcsoport, írta a Háromszék.

Az első szakaszban egy öt-, illetve egy hatezer négyzetméteres, üzemek befogadására alkalmas multifunkcionális csarnok felépítését tervezik a szépmezői park főút mentén elterülő, legnagyobb parcelláján, 4,3 hektáron, derült ki a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet Herdon István, a Xanga csoport vezérigazgatója, Szőcs Endre, a Xanga cég romániai ügyvezető igazgatója, valamint Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Miklós Zoltán parlamenti képviselő és Petroczki Géza, a SepsiPARK igazgatója tartott a lap beszámolója szerint.

„A koncesszióba adott terület elegendő helyet biztosít számunkra ahhoz, hogy a projekt második és harmadik szakaszába léphessünk, így az elsők sikerétől függően további hasonló csarnokokat építhetünk (...) Úgy gondoljuk, hogy képesek leszünk többfunkciós vállalatokat idevonzani, és az inkubátorház katalizátorként fog hatni a terület fejlődésére” – idézte Herdon István vezérigazgatót az Agerpres.

A debreceni székhelyű Xanga cégcsoport hozta létre a legnagyobb magyarországi magántulajdonú ipari parkot és fejlesztette a debreceni repteret, amelyet a magyar állammal közösen kisebbségi tulajdonosként birtokol is, az egyik legjelentősebb magyarországi ipari ingatlanfejlesztőről van szó, mondta Antal Árpád. A cégcsoport első romániai beruházása egyébként a kolozsvári Xponentional Transylvania inkubátorház.

Antal Árpád azt is elmondta, hogy a szépmezői ipari park kihasználtsága a cégcsoport érkezésével 66 százalékos, és szeretnék a park területét a jelenlegi 32 hektárról 70 hektárra növelni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!