15 millió eurót fektet be Kovászna megyében az egyik legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztő

2024. március 15. – 10:56

Másolás

Vágólapra másolva

15 millió eurós beruházást tervez a Sepsiszentgyörgy melletti szépmezői ipari parkban a magyarországi Xanga Investment & Development cégcsoport, írta a Háromszék.

Az első szakaszban egy öt-, illetve egy hatezer négyzetméteres, üzemek befogadására alkalmas multifunkcionális csarnok felépítését tervezik a szépmezői park főút mentén elterülő, legnagyobb parcelláján, 4,3 hektáron, derült ki a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet Herdon István, a Xanga csoport vezérigazgatója, Szőcs Endre, a Xanga cég romániai ügyvezető igazgatója, valamint Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Miklós Zoltán parlamenti képviselő és Petroczki Géza, a SepsiPARK igazgatója tartott a lap beszámolója szerint.

„A koncesszióba adott terület elegendő helyet biztosít számunkra ahhoz, hogy a projekt második és harmadik szakaszába léphessünk, így az elsők sikerétől függően további hasonló csarnokokat építhetünk (...) Úgy gondoljuk, hogy képesek leszünk többfunkciós vállalatokat idevonzani, és az inkubátorház katalizátorként fog hatni a terület fejlődésére” – idézte Herdon István vezérigazgatót az Agerpres.

A debreceni székhelyű Xanga cégcsoport hozta létre a legnagyobb magyarországi magántulajdonú ipari parkot és fejlesztette a debreceni repteret, amelyet a magyar állammal közösen kisebbségi tulajdonosként birtokol is, az egyik legjelentősebb magyarországi ipari ingatlanfejlesztőről van szó, mondta Antal Árpád. A cégcsoport első romániai beruházása egyébként a kolozsvári Xponentional Transylvania inkubátorház.

Antal Árpád azt is elmondta, hogy a szépmezői ipari park kihasználtsága a cégcsoport érkezésével 66 százalékos, és szeretnék a park területét a jelenlegi 32 hektárról 70 hektárra növelni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!