Megállapodtak a Telekom Románia Mobile eladásáról

2023. november 21. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Deutsche Telekom leányvállalata, a görög OTE Csoport tárgyalásokat folytat a Telekom Románia Mobil eladásáról a Quantum Project Csoporttal – írja a Bloomberg információ alapján a Economedia. A felek már egy memorandumot is aláírtak a felvásárlásról, a tervet jóváhagyásra benyújtották a román illetékes hatósághoz. A Quantum Project Group vállalatot Adrian Tomșa üzletember, a Clever Media többségi tulajdonosa irányítja az ATTP Telecommunication keresztül.

A Bihor Just korábbi cikke szerint az Economedia azt írja, hogy Adrian Tomșa közel áll Teszári Zoltánhoz, a Digi/ RCS&RDS tulajdonosához.

A Telekom Románia eladása már régóta téma, először 2017-ben merült fel, hogy tárgyalásokat folytatnak a Telekom Romániának az eladásáról. A hírek már akkor arról szóltak, hogy a Telekom Romania vezetékes és mobil üzletágát más-más vevő szerezné meg. Azt írták, hogy a a cég mobilüzletágáért a Teszári Zoltán tulajdonában levő RCS&RDS jelentkezett be, míg a vállalat vezetékes üzletágát (korábban Romtelecom) az Orange Románia venné meg. Az utóbbi felvásárlás végül már megtörtént, az Orange Románia 2020-ban megállapodott arról, hogy 268 millió euróért megveszi a Telekom Románia vezetékes üzletágát. A OTE Csoport ugyanakkor eladásra bocsátotta a vállalat mobilkommunikációs részlegét is.

A Clever Media a romániai médiapiac egyik legfontosabb szereplője, összesen 11 televíziós csatornája van, 6 portálja és egy platformja van. Például hozzá tartozik a Prima TV, Prima Sport 1, 2 és 3, az Agro TV, a Profit.ro és a PrimaPlay.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!