Megállapodtak a Telekom Románia Mobile eladásáról

2023. november 21. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Deutsche Telekom leányvállalata, a görög OTE Csoport tárgyalásokat folytat a Telekom Románia Mobil eladásáról a Quantum Project Csoporttal – írja a Bloomberg információ alapján a Economedia. A felek már egy memorandumot is aláírtak a felvásárlásról, a tervet jóváhagyásra benyújtották a román illetékes hatósághoz. A Quantum Project Group vállalatot Adrian Tomșa üzletember, a Clever Media többségi tulajdonosa irányítja az ATTP Telecommunication keresztül.

A Bihor Just korábbi cikke szerint az Economedia azt írja, hogy Adrian Tomșa közel áll Teszári Zoltánhoz, a Digi/ RCS&RDS tulajdonosához.

A Telekom Románia eladása már régóta téma, először 2017-ben merült fel, hogy tárgyalásokat folytatnak a Telekom Romániának az eladásáról. A hírek már akkor arról szóltak, hogy a Telekom Romania vezetékes és mobil üzletágát más-más vevő szerezné meg. Azt írták, hogy a a cég mobilüzletágáért a Teszári Zoltán tulajdonában levő RCS&RDS jelentkezett be, míg a vállalat vezetékes üzletágát (korábban Romtelecom) az Orange Románia venné meg. Az utóbbi felvásárlás végül már megtörtént, az Orange Románia 2020-ban megállapodott arról, hogy 268 millió euróért megveszi a Telekom Románia vezetékes üzletágát. A OTE Csoport ugyanakkor eladásra bocsátotta a vállalat mobilkommunikációs részlegét is.

A Clever Media a romániai médiapiac egyik legfontosabb szereplője, összesen 11 televíziós csatornája van, 6 portálja és egy platformja van. Például hozzá tartozik a Prima TV, Prima Sport 1, 2 és 3, az Agro TV, a Profit.ro és a PrimaPlay.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!