Jóváhagyta a kormány a Román Beruházási és Fejlesztési Bank alapító okiratát

2023. november 17. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

Jóváhagyta a kormány csütörtöki ülésén a Román Beruházási és Fejlesztési Bank alapító okiratát, írta az Agerpres.

Marcel Boloş pénzügyminiszter szerint a Beruházási és Fejlesztési Bank „a gazdasági fejlődés katalizátoraként” fog működni, támogatja a kulcsfontosságú ágazatokat, új lehetőségeket nyit meg a vállalkozók, a befektetők és a helyi közösségek előtt. „Szilárd pénzügyi keretet teremtünk az innovatív és fenntartható projektek számára, amelyek hozzájárulnak az infrastruktúra korszerűsítéséhez és a gazdasági növekedés ösztönzéséhez” – idézte a tárcavezetőt a minisztérium közleménye.

A Román Beruházási és Fejlesztési Bank stratégiai célkitűzései: a finanszírozáshoz való hozzáférés megkönnyítése a kis- és középvállalkozások számára; a finanszírozáshoz való hozzáférés biztosítása az életképes infrastrukturális projektek esetében és a magántőke bevonása; az európai forrásokhoz való hozzáférés és felhasználásuk folyamatának támogatása; technikai segítségnyújtás.

A Román Beruházási és Fejlesztési Bank részvénytársaságként működik majd, kizárólagos tulajdonosa a pénzügyminisztérium lesz, tevékenységét a Román Nemzeti Bank felügyeli.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!