Jóváhagyta a kormány a Román Beruházási és Fejlesztési Bank alapító okiratát

2023. november 17. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

Jóváhagyta a kormány csütörtöki ülésén a Román Beruházási és Fejlesztési Bank alapító okiratát, írta az Agerpres.

Marcel Boloş pénzügyminiszter szerint a Beruházási és Fejlesztési Bank „a gazdasági fejlődés katalizátoraként” fog működni, támogatja a kulcsfontosságú ágazatokat, új lehetőségeket nyit meg a vállalkozók, a befektetők és a helyi közösségek előtt. „Szilárd pénzügyi keretet teremtünk az innovatív és fenntartható projektek számára, amelyek hozzájárulnak az infrastruktúra korszerűsítéséhez és a gazdasági növekedés ösztönzéséhez” – idézte a tárcavezetőt a minisztérium közleménye.

A Román Beruházási és Fejlesztési Bank stratégiai célkitűzései: a finanszírozáshoz való hozzáférés megkönnyítése a kis- és középvállalkozások számára; a finanszírozáshoz való hozzáférés biztosítása az életképes infrastrukturális projektek esetében és a magántőke bevonása; az európai forrásokhoz való hozzáférés és felhasználásuk folyamatának támogatása; technikai segítségnyújtás.

A Román Beruházási és Fejlesztési Bank részvénytársaságként működik majd, kizárólagos tulajdonosa a pénzügyminisztérium lesz, tevékenységét a Román Nemzeti Bank felügyeli.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!