Elfogadta a kormány az építőipari, mezőgazdasági és élelmiszeripari minimálbér emeléséről szóló rendeletet

2023. október 31. – 17:15

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogadta a kormány keddi ülésén az építőipari, mezőgazdasági és élelmiszeripari minimálbér emeléséről szóló sürgősségi rendeletet – írja az Agerpres. A kabinet közleménye értelmében az építőiparban 4582 lej, a mezőgazdasági és élelmiszeripari szektorban 3436 lej lesz a bruttó minimálbér.

Az intézkedésre azért volt szükség, hogy az ezekben az ágazatokban dolgozóknak ne csökkenjen a bérük az egészségügyi hozzájárulás bevezetésével. A bruttó minimálbér új összegéről a szakszervezetekkel és a munkáltatói szövetségekkel folytatott egyeztetések után döntött a kormány – hangsúlyozták a közleményben.

Az építőiparban jelenleg 4000 lej, a mezőgazdasági ágazatban és az élelmiszeriparban 3000 lej a bruttó minimálbér. A kabinet becslései szerint az építőipari minimálbér emelésének 423.110, a mezőgazdasági és élelmiszeripari minimálbér növelésének pedig 168 ezer kedvezményezettje van.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!