Elfogadta a kormány az építőipari, mezőgazdasági és élelmiszeripari minimálbér emeléséről szóló rendeletet

2023. október 31. – 17:15

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogadta a kormány keddi ülésén az építőipari, mezőgazdasági és élelmiszeripari minimálbér emeléséről szóló sürgősségi rendeletet – írja az Agerpres. A kabinet közleménye értelmében az építőiparban 4582 lej, a mezőgazdasági és élelmiszeripari szektorban 3436 lej lesz a bruttó minimálbér.

Az intézkedésre azért volt szükség, hogy az ezekben az ágazatokban dolgozóknak ne csökkenjen a bérük az egészségügyi hozzájárulás bevezetésével. A bruttó minimálbér új összegéről a szakszervezetekkel és a munkáltatói szövetségekkel folytatott egyeztetések után döntött a kormány – hangsúlyozták a közleményben.

Az építőiparban jelenleg 4000 lej, a mezőgazdasági ágazatban és az élelmiszeriparban 3000 lej a bruttó minimálbér. A kabinet becslései szerint az építőipari minimálbér emelésének 423.110, a mezőgazdasági és élelmiszeripari minimálbér növelésének pedig 168 ezer kedvezményezettje van.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!