Egyesülne az UniCredit és az Alpha Bank

2023. október 23. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

Az Alpha Bank Romániát birtokló görög Alpha Services and Holdings és az UniCredit Bank Romániát tulajdonló olasz UniCredit csoport egy nemzetközi szintű stratégiai partnerség részeként megegyeztek a két bank egyesülésének fő pénzügyi feltételeiről – írja az Alpha Bank Románia és az UniCredit Bank Románia tájékoztatása alapján az Economedia és a Ziarul Financiar. Az UniCredit illetékesei szerint a két pénzintézet összeolvadásával a romániai piac harmadik legnagyobb bankja jön létre, összesen 12 százalékos piaci részesedéssel.

Az Alpha Bank az egyesüléssel létrejövő társaság alaptőkéjének 9,9%-át fogja birtokolni és továbbra is részt vesznek az új entitás irányításában.

A portál azt írja, hogy a tranzakció várhatóan 2024-ben zárulhat le, egy átvilágítási folyamat és az összes érintett szabályozó hatóság jóváhagyásának a megszerzése után. Megjegyzik, Romániában először alkalmaz két európai bankcsoport partnerséget azért, hogy konszolidálja a piaci helyzetét.

A tranzakció eredményeként az Alpha Bank Románia ügyfelei a termékek és szolgáltatások szélesebb skálájához jutnak majd – írta az Alpha Bank a tájékoztatásában. Az UniCredit tájékoztatásában arról írt, hogy mindkét fél igyekszik biztosítani az ügyfelei és alkalmazottai számára a folytonosságot és a magas színvonalú szolgáltatást az átmeneti időszakban.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!