Újabb termálfürdőt terveznek Nagyváradon

2023. október 10. – 13:56

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb termálfürdőt terveznek Nagyváradon a meglévő, a városba számos turistát vonzó Nymphaea élményfürdő mellé, írja az MTI az önkormányzat közleményére hivatkozva.

A tájékoztatás szerint a váradőssi termálfürdőt a meglévő strand területén alakítják ki, melyet inkább az idősebb lakosok látogatnak. A városban működő, hét éve épült Nymphaea aquaparkkal ellentétben ezt inkább egy pihenőhelynek szánják, nem szórakozásra. Előbbit ugyanis többnyire kisgyerekes családok keresik fel az ország számos megyéjéből.

A projekt szerint az új termálfürdőben beltéri és kültéri medencék, napozó és wellnessrészleg, fitneszterem, étterem, mediterrán növényekkel beültetett kert is lesz. Uniós pénzből, két év alatt építenék meg a tervek szerint. A fürdő a rendelkezésre álló terület kétharmadát foglalja majd el, 32 ezer négyzetmétert, a strand továbbra is megmarad. Az épületegyütteshez egy 150 férőhelyes parkoló is tartozik majd.

Nagyváradon a városi strand helyén épült Nymphaea élményfürdő az önkormányzat egyik legjövedelmezőbb beruházása. Szeptemberi adatok szerint hétéves fennállása alatt 2,1 millión látogatták meg, 9,5 millió euró profitot termelt. Főleg Erdélyből és Dél-Romániából érkező vendégek látogatják, akik korábban a román-magyar határ melletti magyarországi fürdővárosokat, vagy a közeli Félix- és Püspökfürdő látogatták főleg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!