Kezdődik a Nagyszeben és Fogaras közötti autópálya építése

2023. augusztus 16. – 19:42

Másolás

Vágólapra másolva

Aláírták szerdán a Nagyszeben-Fogaras autópálya 3-as szakaszának tervezésére és építésére vonatkozó szerződést, és a következő hetekben várható a szerződések aláírása a további három sztrádaszakaszról is – jelentette be szerdán a szállításügyi miniszter az Agerpres szerint.

Sorin Grindeanu sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a török Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret vállalattal írták alá a szerződést, és tudomása szerint ugyanez a cég a 4-es szakaszra kiírt versenytárgyalás nyertese is, mert az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács (CNSC) a közelmúltban elutasította a versenytársak óvását.

A miniszter szerint a vállalat erős, pénzügyileg stabil, Európa, Ázsia és Afrika több részén is végzett munkálatokat, emiatt optimista a munkálatok minőségére és időben történő átadására vonatkozóan.

Grindeanu hozzátette, hogy a sztráda első két szakaszáról is hamarosan, remélhetőleg egy hónapon belül aláírhatják a szerződést, így beindulhat a Nagyszeben és Fogaras közötti autópálya építése annak teljes, 68 kilométeres hosszában.

A 17,6 kilométer hosszú 3-as szakasz (Alsóárpás-Felsőszombatfalva) kivitelezését a török vállalat 1,77 milliárd lejért vállalta.

A szerződés 48 hónapra szól, ebből 12 hónap áll rendelkezésére a tervezésre, 36 hónap pedig a munkálatok elvégzésére. A projekt szerint a szakaszon 27 hidat és felüljárót is meg kell építeni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!