Támogatási programot indít a kormány az ipari nagyfogyasztók védelmében

2023. május 31. – 19:13

Másolás

Vágólapra másolva

Támogatási programot indít a kormány az ipari nagyfogyasztók védelmében – jelentette be a szerdai kormányülésen Nicolae Ciucă. Az Agerpres beszámolója alapján a miniszterelnök azt mondta, elemezni fogják azokat az intézkedéseket, amelyeket az energiaügyi és a gazdasági minisztérium készül bevezetni az ipari nagyfogyasztók védelmében.

A miniszterelnök elmondta, az Országos Statisztikai Intézettől kapott adatok egyértelműen alátámasztják, hogy az iparnak támogatásra van szüksége. Emlékeztetett arra, hogy az utóbbi években csökkent az ipari termelés, részben az energiaválság, részben az ellátási láncok akadozása miatt. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a nagyfogyasztókat támogató intézkedésekkel a hazai ipar ismét növekedési pályára áll.

Szerdai ülésén a kormány memorandumot fogad el, amelyben megbízza a gazdasági minisztériumot egy állami támogatási rendszer kidolgozásával az energiaintenzív ipari vállalatok számára.

Az Economedia korábban azt írta, hogy mintegy 1,7 milliárd eurót szánna a kormány az ipari nagyfogyasztók támogatására.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!