Törölte a Wizz Air két új Románia és Törökország közötti járatát

2023. május 7. – 17:26

Másolás

Vágólapra másolva

Törölte a Wizz Air a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről és a bukaresti Henri Coandă Repülőtérről a törökországi Antalyába induló járatait, adta hírül a Monitorul de Cluj. Az első Kolozsvár-Antalya járat május 18-án indult volna.

A légitársaság először elhalasztotta a Bukarest-Antalya és a Kolozsvár-Antalya járatait, május 5-én, pénteken azonban bejelentette, hogy a két útvonalon minden járatot töröl.

A Monitorul de Cluj úgy tudja, a járatok törlésének hátterében az áll, hogy a Wizz Air bizonyos engedélyeket nem kapott meg a török hatóságoktól. A légitársaság a lap megkeresésére annyit közölt, hogy tőle független okokból függesztette fel a járatokat, és az érintett utasokat értesítették, felajánlották nekik, hogy válasszanak a jegyek árának megtérítése vagy az eredetileg kifizetett ár 120 százalékának hitelkeretként való jóváírása között.

A Wizz Air 2023 januárjában jelentette be, hogy Kolozsvárról és Bukarestből járatot indít Antalyába, akkor 119 lejért lehetett jegyet váltani. Később a légitársaság másfél hónappal halasztotta a járatok indulását és júliustól októberig ütemezte át ezeket. Végül május 5-én értesítették az utasokat, hogy a járatokat törlik, jelenleg pedig nem lehet erre a két útvonalra helyet foglalni.

A légitársaságnak egyetlen Romániából Törökországba tartó járata maradt, a Iași-Isztambul útvonalon.

Antalya kedvelt célpont a romániai turisták körében, közülük legtöbben éppen kolozsváriak és bukarestiek. A törökországi szállodatulajdonosok a februári földrengések ellenére a 2023-as szezonban több mint 350 ezer romániai turistára számítanak, ami nem csak a 2022-es mennyiségnél több, hanem a 2019-esnél is. A kolozsvári turistairodák a nyaralási időszakra charterjáratokkal készülnek.

A WizzAir egyébként a legnagyobb szereplő a légitársaságok romániai piacán, 2023-ban piaci részesedése várhatóan eléri az 50 százalékot.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!