Törölte a Wizz Air két új Románia és Törökország közötti járatát

2023. május 07. – 16:26

Másolás

Vágólapra másolva

Törölte a Wizz Air a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről és a bukaresti Henri Coandă Repülőtérről a törökországi Antalyába induló járatait, adta hírül a Monitorul de Cluj. Az első Kolozsvár-Antalya járat május 18-án indult volna.

A légitársaság először elhalasztotta a Bukarest-Antalya és a Kolozsvár-Antalya járatait, május 5-én, pénteken azonban bejelentette, hogy a két útvonalon minden járatot töröl.

A Monitorul de Cluj úgy tudja, a járatok törlésének hátterében az áll, hogy a Wizz Air bizonyos engedélyeket nem kapott meg a török hatóságoktól. A légitársaság a lap megkeresésére annyit közölt, hogy tőle független okokból függesztette fel a járatokat, és az érintett utasokat értesítették, felajánlották nekik, hogy válasszanak a jegyek árának megtérítése vagy az eredetileg kifizetett ár 120 százalékának hitelkeretként való jóváírása között.

A Wizz Air 2023 januárjában jelentette be, hogy Kolozsvárról és Bukarestből járatot indít Antalyába, akkor 119 lejért lehetett jegyet váltani. Később a légitársaság másfél hónappal halasztotta a járatok indulását és júliustól októberig ütemezte át ezeket. Végül május 5-én értesítették az utasokat, hogy a járatokat törlik, jelenleg pedig nem lehet erre a két útvonalra helyet foglalni.

A légitársaságnak egyetlen Romániából Törökországba tartó járata maradt, a Iași-Isztambul útvonalon.

Antalya kedvelt célpont a romániai turisták körében, közülük legtöbben éppen kolozsváriak és bukarestiek. A törökországi szállodatulajdonosok a februári földrengések ellenére a 2023-as szezonban több mint 350 ezer romániai turistára számítanak, ami nem csak a 2022-es mennyiségnél több, hanem a 2019-esnél is. A kolozsvári turistairodák a nyaralási időszakra charterjáratokkal készülnek.

A WizzAir egyébként a legnagyobb szereplő a légitársaságok romániai piacán, 2023-ban piaci részesedése várhatóan eléri az 50 százalékot.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!