Elköltöztetné Kolozsvárról gyártósorait Románia legnagyobb kozmetikumgyára

2023. május 6. – 12:56

Elköltöztetné Kolozsvárról gyártósorait Románia legnagyobb kozmetikumgyára
Fotó: Farmec / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

40 millió eurós befektetéssel bővítené már létező dezméri gyárát a kozmetikumokat gyártó Farmec, Kolozsváron csak irodáik maradnának.

A Farmec Románia legnagyobb kozmetikumgyártója, éves szinten több mint 300 millió lejes forgalmat bonyolít le a Ziarul Financiar szerint. A termékek nagy része eddig Kolozsváron készült, a tervek szerint azonban a termelést teljes egészében a várostól 18 kilométerre fekvő, Apahida községhez tartozó Dezmérre költöztetnék, az Henri Barbusse utcai ingatlant pedig adminisztrációs célokra használnák a továbbiakban, derült ki az Economica. net cikkéből.

A vállalat állami támogatásból valósítaná meg a beruházást, amelynek köszönhetően megduplázódna a termelési kapacitás és 100 új munkahely jönne létre. „A gyár áthelyezése lehetővé teszi számunkra, hogy megkétszerezzük a termelési kapacitásunkat, így lehetőségünk lenne az export arányát a forgalom 20 százalékára növelni, és fejlődni – helyi vállalatból regionális szereplővé válni” – mondta Mircea Turdean, a Farmec vezérigazgatója a Ziarul Financiarnak.

A gazdasági szaklap szerint eddig a kozmetikumgyártó forgalmának legfeljebb 5 százalékát tette ki az export, ugyanakkor a vállalat 2022-ben több mint 300 millió lejes forgalmat bonyolított le, ami 6 százalékos növekedést jelent 2021-hez képest. A vállalat elődjét 1945-ben alapították Kolozsváron, a rendszerváltás után 1995-ben került ismét magántulajdonba.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!