Egyházak is pályázhatnak a Zöld Ház Programban, nő a keretösszeg

2023. május 5. – 13:53

Másolás

Vágólapra másolva

Május és június folyamán zajlik a napelemrendszerek felszerelését támogató Zöld Ház Program, amelynek keretében idén nem csak magánszemélyek, hanem egyházak is pályázhatnak legtöbb 20 ezer lejre.

A programot egyszerűsítették és 2 milliárd lejre növelték a keretösszeget, jelentette be pénteken Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter. „A régiók közötti egyenlő hozzáférés érdekében minden fejlesztési régiónak külön jelentkezési periódust és költségvetést biztosítunk” – idézi a tárcavezetőt az RMDSZ közleménye. A magánszemélyek május 19. és június 26. között pályázhatnak, az egyházközségek pedig június végén a pénteken közzétett órarend szerint a Környezetvédelmi Alap (AFM) honlapján.

A támogatás összege maximum 20 ezer lej, a pályázónak legalább 2 000 lejes önrésszel kell rendelkeznie. A napelemrendszer legalább 3 kW teljesítményű, hibrid (akkumulátorral is kompatibilis) üzemű kell legyen, és kötelezően rá kell majd csatlakoztatni a villamos hálózatra.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!