Kivonulhat a Cora Romániából

2023. április 26. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

Kivonul a Cora hipermarket Romániából, az üzleteit a Carrefour fogja megvásárolni, számolt be a Ziarul Financiar piaci forrásokra hivatkozva. Az értesülést egyelőre egyik fél sem erősítette meg a lapnak, amely úgy tudja, az üzletet várhatóan még ezen a héten megkötik. A Cora hálózathoz jelenleg 10 hipermarket és több kisebb üzlet tartozik (Cora Urban néven), ami méretét tekintve a legkisebb nemzetközi áruházlánc az országban. Erdélyben egyetlen Cora hipermarket működik, Kolozsváron.

A ZF szerint nem ez az első kísérlet a cég eladására, de ezek eddig nem jártak sikerrel. Korábban is voltak tárgyalások, többek között a Carrefourral is, de eddig nem jött létre az üzlet. A tavalyi üzleti adatok még nem ismertek, de a 2021-es évet 1,55 milliárd lejes forgalommal zárta a Cora, ami 5%-kal alacsonyabb, mint 2020-ban. A világjárvány második évében az egyetlen mínuszban lévő kiskereskedelmi áruházlánc volt Romániában.

A ZF forrásai szerint nem a Carrefour volt az egyetlen érdeklődő a Cora megvásárlására. A tranzakciót a versenyhivatalnak is jóvá kell majd hagynia.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!