Kivonulhat a Cora Romániából

2023. április 26. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

Kivonul a Cora hipermarket Romániából, az üzleteit a Carrefour fogja megvásárolni, számolt be a Ziarul Financiar piaci forrásokra hivatkozva. Az értesülést egyelőre egyik fél sem erősítette meg a lapnak, amely úgy tudja, az üzletet várhatóan még ezen a héten megkötik. A Cora hálózathoz jelenleg 10 hipermarket és több kisebb üzlet tartozik (Cora Urban néven), ami méretét tekintve a legkisebb nemzetközi áruházlánc az országban. Erdélyben egyetlen Cora hipermarket működik, Kolozsváron.

A ZF szerint nem ez az első kísérlet a cég eladására, de ezek eddig nem jártak sikerrel. Korábban is voltak tárgyalások, többek között a Carrefourral is, de eddig nem jött létre az üzlet. A tavalyi üzleti adatok még nem ismertek, de a 2021-es évet 1,55 milliárd lejes forgalommal zárta a Cora, ami 5%-kal alacsonyabb, mint 2020-ban. A világjárvány második évében az egyetlen mínuszban lévő kiskereskedelmi áruházlánc volt Romániában.

A ZF forrásai szerint nem a Carrefour volt az egyetlen érdeklődő a Cora megvásárlására. A tranzakciót a versenyhivatalnak is jóvá kell majd hagynia.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!