Jelentősen csökkentette az üzemanyag árát a Petrom

2023. április 24. – 13:20

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb 14 banival csökkentette hétfőn reggel a benzin és a gázolaj literenkénti árát a Petrom, Románia piacvezető üzemanyag-forgalmazója, miután múlt héten már négy alkalommal lefelé módosított az áron, írta az Economedia.ro. A lap szerint év eleje óta most csökkent legnagyobb mértékben az üzemanyagár.

A legutóbbi árcsökkenés szombaton történt, akkor a benzin és a gázolaj is literenként 9 banival lett olcsóbb a Petromnál. Pénteken, illetve csütörtökön a gázolaj ára 5-5 banival lett kevesebb, miután szerdán már 9 banival csökkent. A benzin csütörtökön 2 banival, péntek reggel pedig további 5 banival csökkent.

Az öt ármódosulás következtében a benzin ára literenként 30 banival, a gázolaj ára literenként 42 banival lett kevesebb.

Hétfőn a Peco-online árfigyelő honlap szerint a Petrolium szászrégeni töltőállomásán volt a legolcsóbb a benzin, 6,41 lej, a gázolaj pedig 6,58 lejbe került. Bukarestben 6,49 lej volt a legolcsóbb benzin és 6,65 lej a legolcsóbb gázolaj, Kolozsváron 6,52, illetve 6,68, Temesváron pedig 6,50, illetve 6,68 lej.

Az árcsökkenés hátterében a kisebb kereslet állhat, amit az orosz üzemanyagra kivetett embargó miatt felhalmozott tartalékok és a válságtól való félelem miatt visszaesett fogyasztás okozott, mondta korábban az EuropaFM-nek Mihai Nicuț, az Economica.net főszerkesztője.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!