Max lesz az HBO Max, jön még egy Trónok harca, lesz Harry Potter-sorozat is

2023. április 13. – 08:29

Másolás

Vágólapra másolva

Elhagyja az HBO márkanevet a Warner Bros Discovery (WBD) streamingoldala, a Magyarországon is elérhető HBO Max – írja a Telex a cég vezérigazgatójának, David Zaslavnak a szerdai bejelentése nyomán.

A május 23-án induló Maxon egyesül az HBO Max és a Discovery+ nevű oldalak tartalma. Az Egyesült Államokban ugyan májusban indul, de a Telex információi szerint Magyarországon még 2024-ig kell várni rá. A HBO Max román oldalán is azt írja, hogy 2024. folyamán várható a bevezetése több másik országban, de pontosabb dátumot csak a későbbiekben ígérnek. Azt ígérik, egészen addig elérhető lesz a HBO Max szolgáltatása Romániában, amíg felváltja a Max.

A WBD azzal érvel az „HBO”-szó elhagyása mellett, hogy sokaknak ez egy prémium, azaz drágább szolgáltatást jelent. Az amerikai árazást már bejelentették:

  • A reklámmentes változat egy hónapra 15,99 dollár, egy évre 149,99 dollár.
  • A reklámos változat egy hónapra 9,99 dollár, egy évre 99,99 dollár.
  • Egy úgynevezett „ultimate” előfizetésben nincs reklám, 4K UHD felbontást és Dolby Atmos hangot támogat, 100 letöltést enged, ez havonta 19,99 dollár lesz, egy évre pedig 199,99 dollár.

A Telex megjegyzi, hogy a névváltoztatással együtt több új sorozatot is bejelentettek:

  • Hivatalosan bejelentették a Harry Potter-sorozatot, ami Rowling regényein alapul majd, és onnan merít majd történeteket a hivatalos leírás szerint, „egy teljesen új szereposztással”.
  • Készül még egy Trónok harca-sorozat: A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight (A Hét Királyság lovagja: A sövénylovag). A sorozatterv nem új, már a könyveket író Martin is beszélt róla tavaly, de az igen, hogy a cég berendelte a teljes sorozatot.
  • Készül egy sorozat a Démonok között című horrorfilmek világában, ami eddig összesen nyolc filmből áll.
  • Chuck Lorre, az eredeti Agymenők készítője dolgozik egy új sorozaton. Egyelőre semmi konkrétat nem tudni róla, csak annyit, hogy teljesen új szereplőkről fog szólni, de az eredeti sorozat karakterei fel fognak majd benne tűnni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!